<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Бізнес
Технології
26.10.2023 453

В Україні створять дослідний зразок гелікоптера "Джміль": чим він особливий

Завдяки залученим інвестиціям в Україні продовжать роботу над створенням гелікоптера ВМ-4 "Джміль".

3___1424_650x410_26.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу авіаційну компанію "Вектор".

Роботи зі створення першого дослідного зразка гелікоптера планують розпочати вже у 2024 році.

"У проекті беруть участь фахівці, які мають багатий досвід у створенні літальних апаратів, в тому числі і гелікоптерів. Завдяки глибшому опрацюванню конструкції гелікоптер отримав нові споживчі властивості та технічні характеристики", - пише пресслужба.

Відповідаючи на питання, чи планується модифікація для військових, пресслужба відповіла "Інтерес деякий є, але спочатку треба зробити базову модель".

Чим гелікоптер особливий?

Як пояснює "Мілітарний", на відмінну від закордонних аналогів, "Джміль" буде обладнаний двома поршневими двигунами. У разі відмови одного з двигунів - гелікоптер продовжить політ завдяки роботі іншого.

Також двигуни суттєво розширюють сферу їхнього застосування в тих місцях, де потрібен високий ступінь безпеки польоту. В залежності від їх типу, може використовуватись автомобільний бензин А-95, авіаційний бензин 100LL або дизельне паливо.

ВМ-4 має різні модифікації: для військових, поліції, медиків й інші. Серед них, наприклад, штурмовик "Кіборг", який здатний нести на собі некеровані ракети АР-8, АР-8Л, протитанковий ракетний комплекс "Бар’єр", кулемети ПКМТ.

"Корпус вертольота являє собою конструкцію обтічної форми, виконану з композитних та алюмінієвих матеріалів. В поєднанні з невеликими розмірами вертоліт стає малопомітною ціллю для радарів", - додає видання.

Нагадаємо про те, що Україна та німецький оборонний концерн Rheinmetall тим часом утворили спільне підприємство.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні створять дослідний зразок гелікоптера "Джміль": чим він особливий 5.00 5 1
Бізнес / Технології
26.10.2023 453
Еще материалы раздела «Технології»