<
НОВИНИ ДНЯ: Резерв+ замість ТЦК. Як працює новий додаток для військовозобов'язаних  Новий закон про мобілізацію набув чинності: які основні зміни і кого вони стосуються  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травня  Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грозивсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
08.12.2022 207

Системи повітряного моніторингу: можливості та актуальність

Актуальні можливості та функціонал системи повітряного моніторингу Menatir.

Повітряний моніторинг спеціалізованими безпілотними літальними апаратами (БпЛА) — можливість дуже затребувана в сучасному світі. Дрони дозволяють спростити та підвищити ефективність діяльності практично в будь-якій сфері, лише завдяки своїй здатності робити детальну зйомку в режимі реального часу. Ці та інші технологічні розробки втілила у своємоу проекті українська компанія Culver Aviation, створивши іноваційну систему повітряного моніторінгу — Menatir.

Спектр можливостей БпЛА системи Menatir

Мережева система повітряного моніторингу за допомогою БпЛА дозволяє максимально швидко отримувати точні дані 24/7 та на різного масштабу територіях. Докладніше можливості Menatir ми розглянемо нижче:

Відеоспостереження у реальному часі

Якщо вашій організації потрібні "очі в небі", то система Menatir — це оптимальний для вас вибір. У ситуації, коли ви потребуєте цілодобового моніторингу території, система може забезпечити HD-відеозйомку в режимі реального часу. А цей факт, у свою чергу, дозволяє використовувати БпЛА з метою:

  • виявлення витоків та корозій у трубопроводах;
  • перевірки ліній електропередач;
  • оцінки збитків від стихійних лих;
  • контролю важкодоступних ділянок;
  • виявлення пошкоджень дорожніх покриттів та іншого.

1_08.12.2022

Мультиспектральне картографування

БпЛА також можна використовувати з метою мультиспектрального розширеного картографування територій. Завдяки їм можна описати:

  • сільськогосподарські культури;
  • плодові сади;
  • зелені зони.

Точно зібрані та максимально швидко передані дані допоможуть оцінити:

  1. Потенціал урожайності.
  2. Водний стрес.
  3. Ефективність зрошення.
  4. Раціональність розташування дренажних ліній.
  5. Стан культур (бур'яни, хвороби, грибкові прояви) та ін.

Тепловізійний моніторинг

Система повітряного моніторингу Menatir завдяки функціоналу тепловізійної зйомки може забезпечити виявлення ландшафтних пожеж на ранніх стадіях. Це дозволить мінімізувати негативний вплив на довкілля, а також значно скоротити витрати на подальше відновлення після пожежі.

Крім цього, БпЛА можна використовувати з іншою метою, включаючи перевірку температурного режиму компонентів ЛЕП, аналіз продуктивності сонячних батарей і т.д.

Моніторинг якості повітря

На висоті до 2000 м над землею система Menatir може проводити аналіз повітря, а саме надавати інформацію про концентрацію газів та наявність інших забруднень із точною геоприв'язкою. У цьому випадку використовується програмне забезпечення, яке дозволяє визначати джерела забруднень, а також їх переміщення.

Функціональність системи безпілотного повітряного моніторингу Menatir — це перевага, актуальність — це факт. І для підвищення ефективності вашої діяльності досить просто розглянути її потенціал.

 

Оценка материала:

5.00 / 3
Системи повітряного моніторингу: можливості та актуальність 5.00 5 3
Прес-релізи / Товари та послуги
08.12.2022 207
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост

    Холодильник, в камерах которого не образуется иней — практичный, удобный в эксплуатации прибор. Реализованная в технике Samsung система No Frost позволяет обходиться без регулярного размораживания.

  • Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке

    Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки революционизируют деревообрабатывающую отрасль. Узнайте об их преимуществах, технических характеристиках и влиянии на производство. Советы по выбору и использованию.

  • Як обрати біотуалет для інваліда Як обрати біотуалет для інваліда

    Після повної чи часткової втрати активності та можливості переміщатися самостійно, людина не може обслуговувати себе самостійно і тим більше ходити до туалету. Для вирішення такого завдання виробники пропонують стільці-туалети, крісла та біотуалет для інвалідів для дому.

  • 5 переваг Special Edition від Apple 5 переваг Special Edition від Apple

    Буквосполучення SE вже встигло стати називним. Apple позначає ним бюджетні гаджети, орієнтовані на користувачів з помірними вимогами до апаратного забезпечення. Наразі такий неймінг використовується не лише для смартфонів. «Спеціальне видання» також входить до складу сімейства розумних годинників Apple Watch.

  • Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов

    Романтический вечер - прекрасная возможность укрепить отношения и насладиться обществом друг друга. Если вы хотите устроить незабываемый романтический вечер на двоих, но не знаете, с чего начать, воспользуйтесь советами профессионалов из агентства по организации романтических событий.