<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський: з російських олігархів почали знімати санкції, це необхідно зупинити  Експерт про можливу відправку військ КНДР в Україну: закінчиться сумно для Пхеньяна  Пропагандисти в Росії скиглять, що "СВО" провалилася  Грозові зливи та спека. Синоптик дала прогноз на 29 червня в Україні  Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Todayвсі новини дня
Політика
Україна
13.12.2022 481

Як перерахувати кошти на армію: інструкції та рахунки

Після російського вторгнення українці та громадяни інших країни почали перераховувати гроші на Збройні сили, які захищають Україну. Краще зробити це офіційними доступними каналами.

gettyimages_1238900465_1_650x410_13.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

Рахунки НБУ

НБУ відкрив мультивалютний рахунок в перший день вторгнення - 24 лютого, вже зібрав на армію 11,5 млрд гривень та майже всі передав на оборону. НБУ постійно звітує про те, яким саме силовим відомствам він перераховує ці кошти.

Перерахувати кошти можна на сайті НБУ через Google Pay або за номером карти.

Це можна зробити і самостійно. Реквізити для зарахування коштів у національній валюті та іноземних валютах розміщені на сайті НБУ.

На рахунок НБУ можна перерахувати кошти і у відділеннях "Укрпошти".

Крім того, НБУ відкрив рахунок для гуманітарних цілей. Отримувачем та розпорядником коштів, які надходять на рахунок, є Міністерство соціальної політики України. Загалом на нього було перераховано 194 млн грн в еквіваленті. Для допомоги громадянам, які потерпають від війни, перерахувати кошти можна як за реквізитами, так і за допомогою платіжної картки.

Допомога через "Дію"

У додатку "Дія" є можливість переказати кошти для підтримки української армії. Всі донати підуть до фонду "Повернись живим".

У додатку потрібно натиснути на Документи - Допомогти армії, після чого зявиться можливість перерахувати кошти.

Переказ криптовалюти

Крім того Мінцифри оприлюднило офіційні криптогаманці, куди можна переказати гроші для армії України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як перерахувати кошти на армію: інструкції та рахунки 5.00 5 2
Політика / Україна
13.12.2022 481
Еще материалы раздела «Україна»