НОВИНИ ДНЯ: Чому Байден дозволив бити далекобійною зброєю по Росії: деталі від Reuters  Кім Чен Ин заявив про небезпеку ядерної війни  Синоптики погіршили прогноз погоди на вихідні: які регіони постраждають найбільше  Жителів низки регіонів України попередили про ожеледицю на дорогах у найближчу добу  Мокрий сніг і різкі перепади температури: яку погоду в Україні очікувати 23 листопада  На вихідних Україні прогнозують від -4 до +13, у суботу - дощі з мокрим снігом  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброювсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.01.2023 1270

Все змішати та в духовку: легкий рецепт гарбузової сирної запіканки

Рецепт найсмачнішої гарбузової запіканки, яку легко приготувати. Пише ТСН. 

92b9418c2be9e1eee765f57a280097c0_13.01.23

Інгредієнти для приготування гарбузової сирної запіканки

  • сира м'якоть гарбуза – 500 грамів,
  • цукор – 100 грамів,
  • ванілін – за бажанням,
  • яйця – 2 штуки,
  • сметана – 60 грамів,
  • кукурудзяний крохмаль – 35 грамів,
  • сир домашній – 500 грамів,
  • цедра 1 апельсину.

Приготування гарбузової сирної запіканки

  • Для приготування 250 грамів гарбузового пюре, а це приблизно 500 грамів м’якоті сирого гарбуза, очистіть гарбуз від шкірки та наріжте на невеликі шматочки.
  • Щоб приготувати гарбузове пюре, гарбуз можна запекти в духовці. Можна покласти шматочки гарбуза в каструлю з водою, налити трохи води та пропарити на плиті. Таким чином тушкуємо гарбуз під закритою кришкою до мякості хвилин 30.
  • Пропарені гарбузові шматочки без рідини перекладаємо до глибокої миски і збиваємо блендером до однорідного пюре.
  • Додаємо 100 грамів цукру, трохи ваніліну або ванільного цукру, 60 грамів сметани та 2 яйця.
  • Тремо цедру 1 апельсина. Намагайтеся знімати лише помаранчеву скоринку, без білої плівки, оскільки вона гірчить.
  • Тепер все перемішуємо до однорідності.
  • В отриману масу викладаємо 500 грамів сиру і все ретельно збиваємо. Найкраще це робити міксером, він точно не залишить грудочок, навіть якщо сир був зернистим.
  • Потім насипаємо 35 грамів кукурудзяного крохмалю і знову добре перемішуємо. Повинна вийти однорідна маса.
  • Розподіляємо тісто у змащеній маслом формі для випікання.
  • Відправляємо запікатися до розігрітої до 160-170 градусів духовки приблизно на 60 хвилин.
  • Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.
  • За готовностю гарбузову запіканку залишаємо остигати у формі, лише потім звільняємо від кільця, щоб гарбузово-сирна маса стабілізувалася.

За текстурою та смаком така гарбузова заіпканка дуже нагадує чизкейк.

Оценка материала:

5.00 / 2
Все змішати та в духовку: легкий рецепт гарбузової сирної запіканки 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.01.2023 1270
Еще материалы раздела «Суспільство»