Життя та Стиль
Суспільство
Котлети по-київськи з картоплі: рецепт смачного обіду
Ця страва дуже схожа на традиційні зрази, але готується набагато простіше.
![16a410b4db5ed50216569af6a0dc6a4b_13.01.23](https://data.kontrakty.ua/cache/www/450,0/images/stories/FOTOS_NEW/16a410b4db5ed50216569af6a0dc6a4b_13.01.23.jpeg)
Такі котлети виходять дуже ніжними, рум'яними і, що головне, надзвичайно поживними. Їх можна подавати із зеленим салатом, або просто зі сметаною. Пише ТСН.
Інгредієнти:
- картопля - 1 кг
- оливкова оля
- яйця - 2 шт.
- сметана
- чорний мелений перець
- сіль
Для соусу:
- молоко - 1 склянка
- борошно - 2,5 ст. ложки
- гриби (печериці) - 100 г
Приготування:
Почистіть картоплю, відваріть та потовчіть. Для більш однорідної текстури, щоб точно позбутися грудочок, можна перетерти її ще й через сито. Перекладіть підготовлену картоплю у миску, додайте сіль та перець за смаком і 2 яйця.
Гриби дрібно поріжте і підсмажте на оливковій олії.
Борошно просійте через сито і злегка підсмажте на сухій пательні. Тепер додайте до нього теплого молока, добре перемішайте і прогрійте на пательні. Додайте до суміші гриби і знову перемішайте.
Картоплю набирайте столовою ложкою, скрутіть кульку, у ній зробіть тальцем невеликий отвір і покладіть у нього начинку з грибами. Заліпіть картоплю з начинкою. Принцип формування котлет схожий на ліплення пиріжків з начинкою.
Обкатайте котлети у борошні і відправте смажитися на розігріту з оливковою олією пательню.
Смакують такі котлети із сметаною, тому рекомендуємо подати її до столу разом зі стравою.