НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
14.01.2023 3570

Кияни проголосували за нові назви станцій метро "Дружби народів" та "Площа Льва Толстого"

Водночас кияни підтримали перейменування вулиці Льва Толстого на честь гетьмана Павла Скоропадського.

090831e33cef3286d701722c9894c35f_14.01.23

У застосунку "Київ Цифровий" завершилося голосування за нові назви для кількох вулиць та станцій метро в Києві. Пише ТСН. 

Чергове електронне голосування щодо дерусифікації та деколонізації київської топоніміки тривало від 4 до 11 січня включно.

Користувачі сервісу підтримали чотири з п’яти пропозицій, які винесли на голосування.

Зокрема, проголосували за перейменування станції метро "Дружби народів" на "Звіринецьку" (76% за), а "Площі Льва Толстого" – на "площу Українських Героїв" (83% за).

Водночас кияни підтримали перейменування вулиці Льва Толстого на честь гетьмана Павла Скоропадського.

Щоб уникнути дублювання назв, пропонували також перейменувати вулицю Павла Скоропадського в Печерському районі на честь колишнього міського голови Києва Олександра Омельченка. Цю пропозицію кияни не підтримали, "за" проголосували лише 26%.

88% учасників голосування погодилися з тим, щоб бульвар Перова став Воскресенським проспектом, а проспект Визволителів отримав назву на честь українського художника і співзасновника Української академії мистецтв Георгія Нарбута.

Також 90% підтримали пропозицію дати майбутній станції метро, яка мала називатися "Проспект Правди", назву "Варшавська" (станція розташовуватиметься поряд із Варшавським житловим масивом).

Нагадаємо, в застосунку "Київ Цифровий" від серпня 2022 року можна голосувати за електронні петиції.

Оценка материала:

5.00 / 3
Кияни проголосували за нові назви станцій метро "Дружби народів" та "Площа Льва Толстого" 5.00 5 3
Життя та Стиль / Столиця
14.01.2023 3570
Еще материалы раздела «Столиця»