НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.01.2023 9715

Стало відомо, коли розпочнуть будувати національне військове кладовище у Києві

Будівництво національного військового меморіального кладовища у Києві планують розпочати навесні 2023 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника міністра у справах ветеранів України Олександра Порхуна в ефірі телемарафону.

"Невеликі ескізи та начерки є. Ми плануємо зробити його на кшталт Арлінгтонського кладовища (у передмісті Вашингтона, США - ред). Усі нормативно-правові акти ухвалені Кабінетом міністрів щодо одноманітності поховань, одноманітності надгробних табличок", - заявив Порхун.

Заступник міністра пояснив, що буде оголошено архітектурний конкурс, після чого план-проєкт меморіального кладовища, який переможе, опублікують.

Порхун зазначив, що детального кошторису поки немає, його напишуть після вибору проєкту. Поки що на передпроєктну документацію та на перші кроки в бюджеті закладено 32 мільйони гривень.

Національне військове меморіальне кладовище планували розмістити на території урочища "Лиса Гора" в Києві.

Нагадаємо, що у вівторок, 04 жовтня, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про створення військового кладовища в Україні.

Наприкінці серпня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що з початку повномасштабної війни Росії загинули майже 9 тисяч українських військовослужбовців.

Вже у вересні у Пентагоні заявили, що за шість місяців повномасштабної війни Росії проти України наша держава втратила десятки тисяч своїх захисників загиблими та пораненими.

Оценка материала:

5.00 / 3
Стало відомо, коли розпочнуть будувати національне військове кладовище у Києві 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
15.01.2023 9715
Еще материалы раздела «Суспільство»