Життя та Стиль
Суспільство
Лише один секретний інгредієнт: печінкові котлети перетворяться в шедевр
Чудові, соковиті, пишні й апетитні печінкові котлети на радість всій родині - пише УНІАН.
На відміну від печінки шматочками, печінкові котлети люблять дорослі і діти. Раніше УНІАН розповідав, як приготувати паштет з курячої печінки з вершками, а сьогодні розповімо, як зробити печінкові котлети з манкою. Цей рецепт - просто знахідка. Котлети за цим рецептом виходять рухкі й м'які.
Печінкові котлети з манкою
Печінкові котлети з манкою зазвичай готують з яловичої печінки. Однак ви можете брати і курячу, і індичу, й навіть свинячу. Для приготування знадобляться:
- яловича печінка - 600 г;
- сало свіже або солоне - 150 г;
- манна крупа - 4-5 столових ложок;
- сіль - 1 ч. л;
- мелений чорний перець - 0,5 ч. л;
- цибуля - 1 велика головка;
- рослинна олія для обсмажування.
Печінку очистити від плівки і подрібнити блендером або в м'ясорубці. Також подрібнити шматочок сала і додати до печінки. Печінковий фарш посолити, поперчити і всипати в нього манку. Розмішати і залишити настоюватися на 30 хвилин. В цей час приготуємо той самий секретний інгредієнт - смажену цибулю. Її слід нарізати дрібними кубиками і обсмажити на олії до злегка золотистого кольору. Додати цибулю до фаршу. Саме підсмажена цибулю додасть котлетам аромат та соковитість.
Смажити котлети слід на олії з двох сторін по 3 хвилини на помірному вогні.
Корисна порада: печінкові котлети будуть смачніше, якщо під час обсмажування додати в рослинну олію шматочок вершкового.
Відзначимо, що за цим рецептом виходять саме печінкові котлети - пишні і товстенькі, а не плоскі оладки.
Печінкові котлети - рецепт на будь-який смак
За вищевказаним рецептом також можна готувати печінкові котлети з курячої печінки. Курячі печінкові котлети можна робити в тих же пропорціях, проте обсмажувати їх можна менше, бо куряча печінка ніжніша, ніж яловича.
Використовуючи цей рецепт, також можна приготувати рубані печінкові котлети. Все, що потрібно - це нарізати печінку дрібними-дрібними шматочками, а не подрібнити її в пасту, як це робиться за допомогою блендера.