НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.01.2023 407

Як розраховується розмір субсидії на житлово-комунальні послуги

Як розраховується адресна допомога (субсидія) для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, розповіли в Міністерстві соціальної політики.

Про це пише Урядовий кур'єр.

Розмір субсидії розраховується як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг в межах соціальних норм і нормативів та обсягом обов’язкового платежу. Субсидія — плата за житлово-комунальні послуги в межах норм і нормативів — обов’язковий платіж.

Знаючи доходи осіб зі складу домогосподарства, а також членів їх сімей, можна самостійно розрахувати розмір обов’язкового платежу і орієнтовний розмір субсидії. Постановою КМУ від 06.08.2014 № 409 установлено соціальну норму житла та соціальні нормативи, у межах яких держава надає громадянам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Згідно з постановою КМУ від 27.07.1998 № 1156, розмір обов’язкового відсотка платежу за житлово-комунальні послуги визначається для кожного домогосподарства індивідуально за єдиною формулою і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу.

Інформацію, як розрахувати розмір субсидії, можна знайти у відповідному розділі на веб-сайті Мінсоцполітики за посиланням.

Також можна дізнатись про розмір вже призначеної субсидії онлайн за посиланням.

Житлова субсидія розраховується окремо на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня) та опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

Докладно з інформацією щодо програми житлових субсидій можна ознайомитися на сайті Мінсоцполітики за посиланням.

Зокрема, житлові субсидії на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива надаються раз на рік і призначаються, якщо домогосподарство не отримує комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та не використовує природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як розраховується розмір субсидії на житлово-комунальні послуги 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
18.01.2023 407
Еще материалы раздела «Економіка»