НОВОСТИ ДНЯ: Україна отримає з Європи 80 Leopard: Spiegel повідомив, коли надійдуть німецькі танки  Дійдуть до Азовського моря: експерт про великий наступ ЗСУ  В Україні 26 січня без опадів, температура вдень до +5°  Зеленський підписав закон про посилення відповідальності в армії  Винищувачі F-16 для України: полковник ЗСУ назвав їхні переваги  Синоптики розповіли, чи чекати сніг чи дощ 26 січня  Зеленький запровадив санкції проти Новинського та інших представників РПЦвсе новости дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.01.2023 1285

М'ясний пиріг: простий рецепт

Такий пиріг люблять і дорослі, і діти, він виходить ситним і чудово підійде для сімейного обіду або дружнього застілля.

14c7b9d7f243a40297965f98249d4f81_20.01.23

Пиріг із м'ясом – це ніжне, м'яке дріжджове тісто та соковита м'ясна начинка. Готується просто, а виходить дуже смачним. Головне, що потрібно пам'ятати — накрийте тісто рушником, щоб воно піднялося вдвічі. Пише ТСН. 

Складники

Для приготування тіста:

  • борошно пшеничне – 300 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • дріжджі сухі – 1 ч. л.;
  • вода – 150 мл;
  • олія – 30 мл;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • фарш свинячий – 300 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • коріандр за смаком.

Для змащення пирога:

  • яйце – 1 шт;
  • молоко – 1 ст. л.

Приготування

У просіяне борошно додайте яйце, олію, цукор, сіль і дріжджі. Перемішайте та вливайте поступово теплу воду. Замісіть тісто, покладіть його в миску, накрийте рушником і поставте на 1 годину для підняття. Тісто має збільшитися вдвічі.

У сковороді розігрійте олію, додайте дрібно нарізану цибулю, фарш, спеції, посоліть. Обсмажте помішуючи вісім хвилин. Начинку остудіть.

Тісто акуратно обімніть, викладіть на стіл, присипаний борошном. Розділіть тісто на дві частини: більше для низу пирога, менше – для верху. Більшу частину тіста розкачайте у пласт більше діаметра форми, щоб зробити бортики. Дно форми застеліть пергаментом, стінки змастіть олією. Викладіть тісто, зверху розподіліть м'ясну начинку і накрийте меншим пластом тіста і ретельно защипніть краї, щоб пиріг не відкрився в процесі випікання. У центрі пирога зробіть отвір, щоб він добре пропекся. Збийте віночком яйце з молоком і змастіть пиріг. Випікайте пиріг у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин до золотистого кольору. Дайте готовому пирогу охолонути у формі, потім вийміть і остудіть.

Поради

  • Форма має бути діаметром 20 см.
  • Продукти для тіста слід використовувати кімнатної температури.
  • Фарш використовуйте будь-який.
  • За бажанням залиште трохи тіста для прикраси.

Оценка материала:

5.00 / 4
М'ясний пиріг: простий рецепт 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
20.01.2023 1285
Еще материалы раздела «Суспільство»