<
НОВИНИ ДНЯ: Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалютавсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
19.01.2023 132

Заготівля сінажу і його зберігання без втрат та капітальних витрат

Заготівля сінажу і технологія його зберігання в рукавах.

З початком повномасштабного вторгнення та різкого зростання ризиків, інвестиції в будівництво чи реконструкцію інфраструктури тваринницьких ферм відійшли на енний план. Тому в 2022 чимало фермерів шукали альтернативні способи зберігання кормів, які дозволять мінімізувати втрати кормів в процесі їх зберігання і не потребуватимуть значних фінансових вливань.

Будівництво хорошої траншеї для заготівлі сінажу в 2021 обходилося в середньому 35 євро на тонну зберігання. З ростом цін на будівельні матеріали на 20-30 %, можна сміливо стверджувати, що на сьогодні вартість становитиме 42-45 євро/т. Відтак, будівництво силосної траншеї на 3000 т коштуватиме мінімум 126 000 євро.

Що ж стосується реконструкції чи ремонту силосних траншей, то порахувати витрати у цьому випадку складніше. Спершу необхідно оцінити первісний стан споруд, а вже після цього розробляти план заходів та розраховувати їх вартість. Часом, дешевше побудувати нове, ніж ремонтувати старе. Хай там як, будівництво чи реконструкція - це капітальна витрата та заморожування коштів на невизначений термін. В сучасних реаліях, це високоризиково. А от інвестиції в машини для заготівлі сінажу можуть мати місце.

В процесі кормозаготівлі техніка для заготівлі сінажу відіграє надзвичайно важливу роль, і прямо впливає на фінальний результат. Скошування, валкування, підбір, подрібнення, доставка, трамбування - жоден з цих процесів сінажування не обійдеться без сучасної техніки. Рівно так само як і заготівля сіна.

Повертаючись безпосередньо до основного питання, зазначимо. що технологія заготівлі сінажу не передбачає його подальшого зберігання в курганах. Зберігання сінажу в курганах - це найгірше, що можна зробити. Фізичні втрати зеленої маси при зберіганні в кургані становитимуть мінімум 20 %, а кожна тонна сінажу коштує грошей. Відверто кажучи, в умовах повної відсутності місця для зберігання, курган може бути рішенням. Поганим, але рішенням.

Натомість хорошим рішенням стане заготівля сінажу в рукава. Сінаж при зберіганні в рукавах краще збереже свої поживні властивості, фізичні втрати коливатимуться в межах 1-3 %. Важливо, що зберігання кормів в рукавах не потребує капітальних інвестицій на будівництво чи ремонт. В цьому випадку є можливість обирати між придбанням техніки та наданням послуги заготівлі сінажу, які є доволі розповсюдженими в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Заготівля сінажу і його зберігання без втрат та капітальних витрат 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
19.01.2023 132
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Як вибрати принт на блокнот Як вибрати принт на блокнот

    Блокнот, що має відповідний принт з брендом компанії, представляє собою один із видів друкованої поліграфічної продукції, що дуже розповсюджений. Він ідеально підходить для робочих та особистих записів, створення нотаток та нагадувань, стаючи важливим елементом іміджевої стратегії будь-якої оновленої компанії. Вироби з персоналізованим дизайном можна подарувати широкому колу осіб: колегам, керівництву, партнерам, постачальникам, клієнтам та іншим зацікавленим сторонам.

  • Ідеї для принтів на одязі Ідеї для принтів на одязі

    Идеи для принтов на одежде | Вдохновение для уникального стиля

  • Как долго потребуется для освоения английского языка Как долго потребуется для освоения английского языка

    Когда возникает желание погрузиться в изучение нового языка, часто возникает вопрос: сколько времени потребуется для его освоения? Можно ли овладеть им за несколько дней, недель или месяцев? Конечно, хочется верить, что эта цель доступна, ведь, как говорят, «главное − захотеть, и все получится». Однако давайте будем реалистами. Изучить язык за один день − это чистая фантазия. Реальным достижением будет освоение базовых приветственных выражений, ознакомление с алфавитом и основами произношения. За неделю можно рассчитывать на расширение словарного запаса благодаря изучению простых слов и фраз, а также освоение базовых грамматических правил. Через месяц вы уже сможете здороваться, представляться, составлять простые предложения и знать основные временные формы со всеми их нюансами.

  • Вода в офис, кулер для воды для дома Вода в офис, кулер для воды для дома

    Согласитесь, рабочий день у каждого начинается с кофе или чая с коллегами. Такой ритуал позволяет настроиться на продуктивное время, а также обсудить общие темы с единомышленниками. И как удобно, когда для приготовления любимого напитка не нужно ждать, пока закипит чайник. Ведь вежливое руководство, заботящееся о подчиненных, обязательно закажет воду в офис. Доставка воды – это единственный практичный способ обеспечения питьевой жидкостью не только сотрудников, но и домочадцев.

  • Покупка iPhone за границей: риски при покупке смартфона за рубежом Покупка iPhone за границей: риски при покупке смартфона за рубежом

    До сих пор многие верят стереотипу, что купить Айфон или Макбук за границей выгодно. Да, это верно, если вы хотите стать владельцем «яблочной» новинки в течение первых пары недели после презентации. Но на этом плюсы и заканчиваются. Сегодня на iPhone 15 Pro стоимость в Украине практически та же, что и в США, если конвертировать валюты. Зато есть много рисков покупке гаджетов за рубежом. О них и предлагаем поговорить в этой статье.