НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.01.2023 9239

Як зробити суп з фрикадельками смачніше: цю хитрість мало хто знає

Суп з фрикадельками сподобається навіть дітям - це блюдо неможливо не любити.

1674058437-4408_20.01.23

Суп з фрикадельками сподобається і дорослим, і дітям. Такий суп готується дуже швидко, адже для нього не потрібно заздалегідь варити бульйон. За бажанням в такий суп можна додати будь-яку крупу або суміш заморожених овочів. Експериментувати можна і з самими фрикадельками. Спробуйте використовувати різні види м'яса, рибний фарш або навіть тертий сир для сирних фрикадельок. Пише ТСН. 

Раніше ми розповідали, чому не виходить бульйон у деяких кулінарів, і які помилки часто допускають при варінні супу.

Смачний суп з фрикадельками та вермішеллю

М'ясо для фрикадельок можна брати будь-яке, але бажано щоб воно було без жиру і прожилок. З куркою суп буде більш дієтичним. Воду краще брати не з-під крана, а бутильовану. Якщо готуєте суп для дитини, то замість приготування засмажкою овочі краще зварити.

Інгредієнти:

  • М'ясо або фарш - 400 г.
  • Картопля - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибулина велика - 1 шт.
  • Яйця - 1 шт.
  • Вермішель - 50 г.
  • Вода - 2 л.
  • Соняшникова олія - 20 г.
  • Сіль, спеції за смаком.
  • Зелень свіжа - маленький пучок.

М'ясо прокрутити через м'ясорубку з дрібною решіткою. Якщо взяли готовий фарш, то цей крок можна пропустити. Половину цибулини дрібно нарізати або теж пропустити через м'ясорубку, додати в фарш. Вбити в фарш яйце, спеції для м'яса, перемішати до однорідності. Зліпити з фаршу вологими руками фрикадельки розміром з волоський горіх. Якщо кульки розвалюються - можна додати трохи манки.

Щоб фрикадельки не зварилися і не розпалися в супі, а також не були жорсткими, застосовують одну хитрість. Поставте на вогонь каструлю з плитою і доведіть до кипіння. В окріп занурте фрикадельки і варіть 10 хвилин. У процесі варіння знімайте пінку. Потім витягніть фрикадельки і відкладіть їх убік - вони знадобляться пізніше.

Картоплю почистити і дрібно нарізати. Опустити нарізану картоплю в киплячу воду, де варилися фрикадельки. Варити 10 хвилин. Другу половину цибулини дрібно нарізати і натерти моркву. На сковороді розігріти соняшникову олію і обсмажувати цибулю і моркву 5-7 хвилин.

Додати зажарку і вермішель в суп, варити ще 5 хвилин. Потім покласти в суп фрикадельки і варити ще 5 (для курки) або 10 (інше м'ясо) хвилин. Зелень дрібно порубати, додати в суп і відразу вимкнути вогонь. Посолити і приправити страву за смаком і розлити по тарілках.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як зробити суп з фрикадельками смачніше: цю хитрість мало хто знає 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
21.01.2023 9239
Еще материалы раздела «Суспільство»