НОВОСТИ ДНЯ: Україна отримає з Європи 80 Leopard: Spiegel повідомив, коли надійдуть німецькі танки  Дійдуть до Азовського моря: експерт про великий наступ ЗСУ  В Україні 26 січня без опадів, температура вдень до +5°  Зеленський підписав закон про посилення відповідальності в армії  Винищувачі F-16 для України: полковник ЗСУ назвав їхні переваги  Синоптики розповіли, чи чекати сніг чи дощ 26 січня  Зеленький запровадив санкції проти Новинського та інших представників РПЦвсе новости дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.01.2023 8862

Як зробити суп з фрикадельками смачніше: цю хитрість мало хто знає

Суп з фрикадельками сподобається навіть дітям - це блюдо неможливо не любити.

1674058437-4408_20.01.23

Суп з фрикадельками сподобається і дорослим, і дітям. Такий суп готується дуже швидко, адже для нього не потрібно заздалегідь варити бульйон. За бажанням в такий суп можна додати будь-яку крупу або суміш заморожених овочів. Експериментувати можна і з самими фрикадельками. Спробуйте використовувати різні види м'яса, рибний фарш або навіть тертий сир для сирних фрикадельок. Пише ТСН. 

Раніше ми розповідали, чому не виходить бульйон у деяких кулінарів, і які помилки часто допускають при варінні супу.

Смачний суп з фрикадельками та вермішеллю

М'ясо для фрикадельок можна брати будь-яке, але бажано щоб воно було без жиру і прожилок. З куркою суп буде більш дієтичним. Воду краще брати не з-під крана, а бутильовану. Якщо готуєте суп для дитини, то замість приготування засмажкою овочі краще зварити.

Інгредієнти:

  • М'ясо або фарш - 400 г.
  • Картопля - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибулина велика - 1 шт.
  • Яйця - 1 шт.
  • Вермішель - 50 г.
  • Вода - 2 л.
  • Соняшникова олія - 20 г.
  • Сіль, спеції за смаком.
  • Зелень свіжа - маленький пучок.

М'ясо прокрутити через м'ясорубку з дрібною решіткою. Якщо взяли готовий фарш, то цей крок можна пропустити. Половину цибулини дрібно нарізати або теж пропустити через м'ясорубку, додати в фарш. Вбити в фарш яйце, спеції для м'яса, перемішати до однорідності. Зліпити з фаршу вологими руками фрикадельки розміром з волоський горіх. Якщо кульки розвалюються - можна додати трохи манки.

Щоб фрикадельки не зварилися і не розпалися в супі, а також не були жорсткими, застосовують одну хитрість. Поставте на вогонь каструлю з плитою і доведіть до кипіння. В окріп занурте фрикадельки і варіть 10 хвилин. У процесі варіння знімайте пінку. Потім витягніть фрикадельки і відкладіть їх убік - вони знадобляться пізніше.

Картоплю почистити і дрібно нарізати. Опустити нарізану картоплю в киплячу воду, де варилися фрикадельки. Варити 10 хвилин. Другу половину цибулини дрібно нарізати і натерти моркву. На сковороді розігріти соняшникову олію і обсмажувати цибулю і моркву 5-7 хвилин.

Додати зажарку і вермішель в суп, варити ще 5 хвилин. Потім покласти в суп фрикадельки і варити ще 5 (для курки) або 10 (інше м'ясо) хвилин. Зелень дрібно порубати, додати в суп і відразу вимкнути вогонь. Посолити і приправити страву за смаком і розлити по тарілках.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як зробити суп з фрикадельками смачніше: цю хитрість мало хто знає 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
21.01.2023 8862
Еще материалы раздела «Суспільство»