НОВОСТИ ДНЯ: Кремль наказав перевірити й модернізувати бомбосховища по усій країні, - ЗМІ  Просто візьміть фарш та склянку кисломолочного сиру: рецепт смачних швидких котлет в духовці  ЗСУ могли ліквідувати ще одного російського генерала на Донбасі, - ЗМІ  Вже цього року. Українська греко-католицька церква переходить на новий календар  Збитки від тривоги і спад відвідування в ТЦ Києва: що відбувається на ринку торговельної та офісної нерухомості  Айнтопф: німецький суп "з усього"  Другий за величиною російський держбанк став збитковим завдяки санкціям Заходувсе новости дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.01.2023 6118

Хрумка картопля в духовці: секрет приготування

Подавати таку картоплю можна як самостійну страву, або на гарнір.

1f232034e6f6afaf21b5893e48536235_25.01.23

Запекти картоплю можна різними способами, і в кожного кулінара є улюблені рецепти. Я ж поділюся з вами своїм секретом. Картопля виходить хрумкою, якщо попередньо відварити її з невеликою кількістю соди. Харчова сода розщеплює пектин і витягує крохмаль на поверхню. Завдяки цьому картопля запікається набагато швидше та вкривається хрусткою рум'яною скоринкою. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • 1,5 кг картоплі
  • 2 ст. л олії
  • 1 ч. л сухого часнику
  • 1 ч. л меленої паприки
  • 1 ч. л солі
  • ½ ч. л соди
  • ½ ч. л чорного меленого перцю
  • 2-3 гілочки чебрецю

Час приготування: 45 хвилин

Приготування покроково:

1. Картоплю очищуємо від шкірки та промиваємо. Нарізаємо шматочками. Щоб шматочки вийшли приблизно однаковими, можна розрізати їх трикутниками, як показано на відео. Заливаємо окропом, додаємо соду і ставимо на плиту. Коли картопля закипить, варимо приблизно три-чотири хвилини. Зливаємо воду і даємо трохи охолонути.

2. В цей час готуємо ароматну олію зі спеціями. Додаємо мелену паприку, чорний перець, сіль та часник. Все добре перемішуємо і поливаємо остиглу картоплю. Сюди ж відправляємо листочки чебрецю. Перемішуємо картоплю з ароматною сумішшю.

3. Викладаємо картоплю на деко в один шар. Запікаємо 20-25 хвилин за 200°C. Час приготування залежить від розміру й сорту картоплі. Орієнтуйтеся на колір. Коли картопля стане рум'яною, отже, вона вже готова.

Оценка материала:

5.00 / 2
Хрумка картопля в духовці: секрет приготування 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
25.01.2023 6118
Еще материалы раздела «Суспільство»