НОВИНИ ДНЯ: Зарплати в Україні стрімко зростають, але є нюанс – новий огляд Нацбанку  Експерт пояснив, який вплив інтерв'ю Зеленського Фрідману може мати на команду Трампа  Солоні пиріжки з листкового тіста: простий рецепт турецької випічки  Коли Масниця 2025 року: які українські традиції цього свята існують, що воно означає  До України йде потепління: якою буде погода 9 січня  "Мир" за будь-яку ціну: як Путіну вдалося нав’язати Заходу, що він начебто готовий домовлятися  Біляші з м’ясом: класичний рецептвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.02.2023 5306

Картопляні деруни з грибами у горщику

Деруни — традиційна українська страва.

Урізноманітнити оладки з картоплі допомагають начинки та можливість запекти їх у глиняних горщиках з м'ясом, грибами чи ковбасками. Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко поділився рецептом дерунів із грибами та вершковим соусом. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 500 г грибів
  • 200 мл вершків або сметани будь-якої жирності
  • 2 середні цибулини
  • 2 яйця
  • 1 ст. л вершкового масла
  • 3 ст. л борошна
  • сіль, перець
  • олія для смаження

Приготування:

1. Овочі очищаємо та миємо. Картоплю та цибулю натираємо на дрібній терці. Щоб злити з овочів зайву рідину, можна відтиснути їх руками або за допомогою марлі.

2. У миску до овочів вбиваємо 2 яйця, солимо, перчимо, додаємо борошно. Замішуємо тісто.

3. Смажимо деруни на олії. На добре розігріту пательню ложкою викладаємо картопляне тісто і розподіляємо його, формуючи круглу оладку. Обсмажуємо з обох боків на середньому вогні до золотистої скоринки.

4. Гриби нарізаємо та обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

5. Щоб приготувати вершковий соус для дерунів, розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Додаємо 1 ст. л борошна і добре перемішуємо. Потім вливаємо 200 мл рідких вершків. Солимо, перчимо і перемішуємо до однорідності. Доводимо суміш до кипіння та відставляємо з вогню.

6. На дно глиняного горщика викладаємо один-два деруни, зверху кладемо столову ложку смажених грибів і приправляємо соусом. Чергуємо так шари, наповнюючи горщик. Запікаємо в духовці 20 хвилин за температури 180°C.

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Оценка материала:

5.00 / 2
Картопляні деруни з грибами у горщику 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.02.2023 5306
Еще материалы раздела «Суспільство»