<
НОВИНИ ДНЯ: Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньомувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.02.2023 2115

Креветки в горщику: дуже проста страва, яку любила королева Єлизавета II

Ця страва вважається простою і доступною, навіть простонародною. Колись вона була в повсякденному меню англійських моряків.

e40e9709e36cee942c19176612847b98_22.02.23

Колишній шефкухар королеви Єлизавети II Даррен Макгрейді, який багато років працював на палацовій кухні і супроводжував Її Величність у кількох турах, стверджує, що королева особливо любила креветки "моркам-бей" у горщиках на тостах. Ці креветки маринувалися у пряному маслі, а потім королева їла їх із теплими тостами. Пише ТСН. 

Приготувати таку страву легко. Для цього обирайте найпростіші дрібні очищені креветки. Не забувайте, що хоча ця страва і була улюбленою у королеви, за походженням вона не таке й благородна.

Складники

  • вершкове масло – 100 г
  • каєнський перець – щіпка
  • натертий мускатний горіх – на кінчику ножа
  • креветки – 350 г
  • лимон – кілька часточок для подавання

Приготування

Розтопіть масло, додайте туди приправи і трохи прогрійте в ньому креветки. Потім вийміть їх, розкладіть до маленьких формочок або горщиків і дайте охолонути, після чого поставте їх до холодильника на 20 хвилин, щоб остаточно застигли.

Знову трохи розігрійте масло, якщо воно застигло, і залийте ним креветки у формах. Поставте все до холодильника на ніч.

Королева їла креветки в олії на теплих тостах, ви можете наслідувати її приклад або підсмажити для подавання хліб на оливковій олії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Креветки в горщику: дуже проста страва, яку любила королева Єлизавета II 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
22.02.2023 2115
Еще материалы раздела «Суспільство»