<
НОВИНИ ДНЯ: Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
24.02.2023 407

Генерал СБУ розповів, як ЗСУ можуть зірвати контрнаступ окупантів

Можливості армії РФ значно обмежені нестачею бронетехніки.

29d9f71cfb3a5e98ce75997f2ad42718_24.02.23

Збройні сили України, сформувавши танкові батальйони з нової західної техніки, отримають змогу прорвати фронт і вийти окупантам в тил.

Про це розповів ексзаступник голови СБУ, генерал-майор запасу Віктор Ягун в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua.

За його словами, війна для армії Росії є безглуздою:

"Вони втрачають людей у величезній кількості - на сьогодні вже понад 144 тисячі. Але ми не враховуємо калік, важких поранень і взагалі поранених - все це виливається у цифру під півмільйона. Вони можуть просуватися, брати 7-8 км на місяць. Хтось з Великої Британії порахував, що якщо вони будуть такими темпами просуватися, то їм потрібно буде років 50, щоб дійти до Києва".

Ягун зазначив, що окупанти не мають можливості брати великі міста, не використовуючи бронетехніку.

"Вони змушені м'ясним валом витискати наших бійців з позицій. Але в разі, якщо ми підготуємо якісний маневрений бронекулак, який зможе прорвати на тій ці іншій ділянці фронту їхню оборону і вийти в їхні тили, вся ця їхня структурована контрнаступальна операція просто посиплеться", - наголосив він.

За словами генерала СБУ, у росіян "немає тої кількості людей, яких можна фронтально поставити в окопи і обороняти ту чи іншу лінію".

"Такою кількістю можна вести тільки маневрені війни, а маневрені війни передбачають бронетехніку. Техніки немає, озброєння немає, підготовлених штурмових мотобригад немає. Вони змушені ставити якісь перепони, стримувати наші війська і потроху просуватися... Якщо буде західна зброя, якщо будуть готові наші бійці, якщо ми введемо резерви, а це 2-3 новостворені бригади плюс танкові батальйони, які формуються з західної техніки - це той кулак, на який ворог не має відповіді", - сказав Ягун.

Оценка материала:

5.00 / 1
Генерал СБУ розповів, як ЗСУ можуть зірвати контрнаступ окупантів 5.00 5 1
Політика / Україна
24.02.2023 407
Еще материалы раздела «Україна»