<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
01.03.2023 848

Як правильно вибрати руберойд: критерії його якості?

Руберойд – є одним з найстаріших матеріалів для гідроізоляції плоского даху. Це картонне полотно, яке отримало свої властивості завдяки просякнутості нафтовим бітумом та покриттю тугоплавким бітумом. Хоча зазвичай руберойд знають, як покрівельний матеріал, сфера його застосування значно ширша. Але все ж найчастіше він використовується саме для влаштування гідроізоляції на покрівлі різних будинків.

                       Критерії якості руберойду

Щоб обрати якісний руберойд, потрібно враховувати безліч важливих факторів та розглядати покупку в комплексі, залежно від того, для чого він буде використовуватись надалі. Тому варто звернути увагу на наступні чинники:

- Міцність на розрив. Цей показник важливий, оскільки дозволяє обирати матеріал, який буде важко пошкодити, навіть якщо періодично виходити на дах.
- Морозостійкість та теплостійкість. Оскільки погода на теренах України може бути різною, важливо, щоб матеріал міг витримати як сильний мороз, та і активний вплив ультрафіолету.
- Водопоглинання і водонепроникність. Ці показники особливо важливі під час облаштування гідроізоляції, задля якої більшість людей і купують руберойд.

Ціна на руберойд залежить від того, наскільки якісним є полотно. На це впливає виробник, технологія виконання, розмір рулону та інші характеристики. Ринок руберойду тільки розширюється, хоча з’являється безліч альтернатив. Але руберойд є одним з найстаріших матеріалів на ринку, який перевірений часом, має прекрасну репутацію та експлуатаційні властивості.

  Які види руберойду можна придбати на українському ринку

Руберойд з’явився декілька десятиліть тому, але сьогодні класичний матеріал на ринку майже не зустрічається. Зате з’явилось багато альтернатив з покращеною формулою. Вони більш універсальні та коштують менше. Також на ринку присутні різні марки руберойду, які наділяють свій товар різними якостями. Тому перш ніж обрати остаточний варіант, варто розібратись, які типи руберойду підійдуть у вашому випадку:

- Євроруберойд. Особливість цього матеріалу у тому, що замість звичайного картону у складі використовується скловолокно та поліпропілен, завдяки чому євроруберойд стає більш стійким до температурних перепадів, та залишається якісним навіть при високих та низьких температурах. До того ж це збільшує захисні властивості волокна.
- Рубемаст. Особливість цього матеріалу у його складі – волокно просочується товстим шаром бітуму.
- Склоруберойд. У своїй основі склотканина, яка просякнута величезним шаром бітумної мастики.
- Руберойд самоклеючий. З цим руберойдом легко працювати, оскільки він уже має клейову основу, захищену плівкою. Щоб встановити волокно, підготовка основи займає мінімум часу.

Краще купити євроруберойд для покрівлі, оскільки він є сучасним та відносно недорогим матеріалом. Практичне та унікальне волокно, термін служби якого на кілька років більший ніж у руберойду. Але плюси є – ціна рулону руберойду дуже доступна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як правильно вибрати руберойд: критерії його якості? 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
01.03.2023 848
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Переваги та недоліки навушників вкладишів Переваги та недоліки навушників вкладишів

    Певний час саме вкладиші були найпопулярнішим типом конструкції навушників. Не останню роль в цьому зіграли виробники портативних плеєрів та перших мультимедійних мобільних телефонів, які додавали в комплект постачання навушники, і зазвичай це були саме вкладиші. З часом вони почали здавати позиції на користь вакуумних моделей, проте у 2015 році почався певний ренесанс вкладишів завдяки компанії Apple, яка представила свої перші бездротові навушники AirPods. 

  • Які наслідки будуть, якщо не чистити зуби? Які наслідки будуть, якщо не чистити зуби?

    Здавалось би, ну що тут складного - 2 рази на день ретельно чистити зуби? Але досі хто вважає, що одного разу, вранці, буде достатньо. Якщо людина не любить чистити зуби перед сном, то дуже скоро її може спіткати декілька неприємних наслідків такого кроку. У стоматології в Бучі постійно нагадують, що профілактика набагато краще і дешевша, ніж лікування.

  • У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост

    Холодильник, в камерах которого не образуется иней — практичный, удобный в эксплуатации прибор. Реализованная в технике Samsung система No Frost позволяет обходиться без регулярного размораживания.

  • Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке

    Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки революционизируют деревообрабатывающую отрасль. Узнайте об их преимуществах, технических характеристиках и влиянии на производство. Советы по выбору и использованию.

  • Як обрати біотуалет для інваліда Як обрати біотуалет для інваліда

    Після повної чи часткової втрати активності та можливості переміщатися самостійно, людина не може обслуговувати себе самостійно і тим більше ходити до туалету. Для вирішення такого завдання виробники пропонують стільці-туалети, крісла та біотуалет для інвалідів для дому.