<
НОВИНИ ДНЯ: На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.03.2023 4775

Золото, срібло, монети, сережки: металошукач натрапив на 800-річний скарб

Артефакти знайшли на півночі Німеччини.

У Німеччині шукач скарбів за допомогою металошукача натрапив на знахідку: 800-річний скарб золотих прикрас та монет. Серед артефактів були особливі речі — візантійські сережки та монета в ісламському стилі. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Live Science.

Про знахідку повідомили Державний археологічний департамент Шлезвіг-Гольштейну (ALSH). Після археологічного дослідження та розкопок виявили різні артефакти, зокрема срібні та золоті вироби.

"Скарб складався з двох дуже якісних золотих сережок з напівдорогоцінним камінням, позолоченої брошки-псевдомонети, двох позолочених перстнів з камінням, фрагмента перстня, невеликого колись позолоченого перфорованого диска, брошки-кільця і близько 30 срібних монет, деякі з них сильно фрагментовані", — повідомив Ульф Ікеродт, директор ALSH.

Найцікавішими предметами у скарбі є дві сережки.

"Вони, ймовірно, датуються часом близько 1100 року і відповідають традиціям візантійських ювелірів", — сказав Ікеродт.

Скарб також містив імітацію ісламської монети — золотого динара Альмохада, яку перетворили на брошку. Халіфат Альмохадів був мусульманською династією, яка правила півднем Іспанії та північчю Африки між 12 і 13 століттями. 30 срібних монет, викарбуваних за часів данського короля Вальдемара II, вказують на те, що скарб закопали десь після 1234 року.

Нагадаємо, у Великій Британії за допомогою металошукача знайшли виріб у формі серця прикрашений червоно-білими квітковими візерунками, що зображують союз короля Генріха VIII та його першої дружини Катерини Арагонської.

Оценка материала:

5.00 / 3
Золото, срібло, монети, сережки: металошукач натрапив на 800-річний скарб 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
05.03.2023 4775
Еще материалы раздела «Суспільство»