<
НОВИНИ ДНЯ: На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагувсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
13.03.2023 553

Мінеральні чи органічні добрива: що обрати?

Виснаження ґрунту – явище, якого не уникнути під час вирощування сільськогосподарських культур. Розвиваючись, рослини споживають з родючого шару мінерали, поживні речовини, залишки органіки. Саме тому, дуже важливо подбати про відновлення родючості ґрунту. Головний помічник тут — це добрива. Вносячи їх щороку, ви знижуєте негативний вплив на ґрунти та дбаєте про якість сільськогосподарських угідь. Про те, що краще обрати — мінеральні добрива чи органіку — поговоримо в нашій статті. А також розглянемо, чи варто застосовувати популярне добриво Нітроамофоска-М.

Види та особливості органічних добрив

Органічні добрива — це ті, які мають природне походження. Сюди належать:

- перегній;

- торф;

- компост;

- відходи бродіння тощо.

Часто органічні добрива використовуються в домашніх фермерських господарствах. Адже побутує думка, що вони ефективні та не шкодять рослинам. Насправді з використанням органіки є певні проблеми.

Часто органічні добрива можуть стати причиною виникнення хвороб рослини. Також важко точно визначити хімічний склад органіки та розрахувати кількість її необхідного внесення під кожну культуру.

Що таке мінеральні добрива?

Це штучно синтезовані препарати, які поповнюють мінеральний склад ґрунту. Бувають мінеральні добрива однокомпонентними (калійними, фосфорними, азотними) та комплексними — містити всі основні та додаткові елементи живлення.

На українському ринку виробництвом мінеральних добрив займається компанія “Тетра-Агро”. Виробник пропонує лояльний прайс на комплексні мінеральні добрива (зокрема, популярний препарат “Нітроамофоска”), здійснює доставку по Україні залізницею та автомобільним транспортом.

Міндобрива “Тетра-Агро" поєднують у собі високу якість, ефективне підвищення врожайності, збалансований склад. Виробник дбає про збереження стандартів виробництва та дотримання суворих міжнародних стандартів.

Переваги мінеральних добрив

Мінеральні добрива — це запорука щедрого врожаю. Адже вони:

- Ефективно підвищують родючість ґрунту, незалежно від його типу.

- Помітно збільшують врожайність різних культур: зернових, овочевих, технічних тощо. Використовуються для підживлення плодових дерев, ягід.

- Збалансовано живлять рослини основними та додатковими мікроелементами: магнієм, сіркою тощо. Найбільш ефективні у цьому питанні комплексні мінеральні добрива.

- Підходять для основного внесення та підживлення рослин, а також додатково захищають їх від шкідників.

У порівнянні з органічними добривами, мінеральні забезпечують більш швидкий та прогнозований результат. Вони зручніші у розведенні та внесенні. А також у зберіганні. Саме тому, якщо йдеться про суттєві масштаби вирощування сільськогосподарських культур, більшість фермерів надають перевагу саме мінеральним добривам.

Нехай ваш урожай буде щедрим!

Оценка материала:

5.00 / 1
Мінеральні чи органічні добрива: що обрати? 5.00 5 1
Прес-релізи / Товари та послуги
13.03.2023 553
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Як урізноманітнити сніданок: топ-5 корисних сніданків Як урізноманітнити сніданок: топ-5 корисних сніданків

    Більшість експертів по здоровому харчуванню приділяють сніданку найважливішу роль. Він допомагає організму не тільки пробудитися, а і надає йому імпульс на відновлення сил після нічного сну. Правильний сніданок покращує роботу серцево-судинної, травної систем, запускає обмін речовин, постачає енергію на весь день. Близько третини дорослих людей регулярно пропускають сніданки, посилаючись на причину нестачі часу на приготування. Не треба нехтувати ранковим прийомом їжі - замовляйте доставку сніданків у Львові.

  • Подарки и сувенирная продукция для компаний Подарки и сувенирная продукция для компаний
  • Як вибрати принт на блокнот Як вибрати принт на блокнот

    Блокнот, що має відповідний принт з брендом компанії, представляє собою один із видів друкованої поліграфічної продукції, що дуже розповсюджений. Він ідеально підходить для робочих та особистих записів, створення нотаток та нагадувань, стаючи важливим елементом іміджевої стратегії будь-якої оновленої компанії. Вироби з персоналізованим дизайном можна подарувати широкому колу осіб: колегам, керівництву, партнерам, постачальникам, клієнтам та іншим зацікавленим сторонам.

  • Ідеї для принтів на одязі Ідеї для принтів на одязі

    Идеи для принтов на одежде | Вдохновение для уникального стиля

  • Как долго потребуется для освоения английского языка Как долго потребуется для освоения английского языка

    Когда возникает желание погрузиться в изучение нового языка, часто возникает вопрос: сколько времени потребуется для его освоения? Можно ли овладеть им за несколько дней, недель или месяцев? Конечно, хочется верить, что эта цель доступна, ведь, как говорят, «главное − захотеть, и все получится». Однако давайте будем реалистами. Изучить язык за один день − это чистая фантазия. Реальным достижением будет освоение базовых приветственных выражений, ознакомление с алфавитом и основами произношения. За неделю можно рассчитывать на расширение словарного запаса благодаря изучению простых слов и фраз, а также освоение базовых грамматических правил. Через месяц вы уже сможете здороваться, представляться, составлять простые предложения и знать основные временные формы со всеми их нюансами.