<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
14.03.2023 414

Раді хоче жорсткіше карати супермаркети і громадське харчування за фальсифікат

Народні депутати розглянуть законопроєкт №9095, який передбачає збільшення розміру штрафів для супермаркетів та громадського харчування за фальсифікат.

Про це свідчить картка законопроєкту на сайті Верховної Ради.

У пояснювальній записці вказано, що основним завданням законопроєкту є посилення відповідальності за порушення суб'єктами господарювання, а також громадян, які займаються підприємницькою діяльністю в цих галузях, законодавства про захист прав споживачів.

Відповідальність планують посилювати як шляхом збільшення розміру штрафів, так встановленням кримінальної відповідальності за надання невірогідної інформації про продукцію.

Наразі розмір штрафів складає від однієї до п'яти тисяч гривень. Однак їх пропонують збільшити від трьох тисяч до восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

При цьому, якщо діяльність призвела до загибелі людей чи інших тяжких наслідків покаранням передбачається позбавлення волі на строк від трьох до восьми років

Як зауважили автори законопроєкту, вони орієнтувались на закони ЄС, де діє досить жорстка, проте максимально ефективна система захисту споживачів як на громадському, так і на державному рівні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Раді хоче жорсткіше карати супермаркети і громадське харчування за фальсифікат 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
14.03.2023 414
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»