НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.03.2023 1717

У Польщі археологи знайшли рицарські артефакти часів Середньовіччя

Вчені кажуть, що ці знахідки вказують на розташування лицарського двору на цьому місці.

226be049580e7f242602782db8072918_19.03.23

У Польщі під час досліджень археологи виявили безліч артефактів часів Середньовіччя, які вказують на те, що в околицях Дароміна міг бути лицарський двір. Пише ТСН. 

Про це пише Heritage Daily.

Під час розкопок вони знайшли різні артефакти: монети, прикраси, предмети побуту, частини кінського спорядження та фрагменти кераміки.

"Монети, зокрема денарій Болеслава Сміливого, прикраси зі срібла, свинцю та мідних сплавів, бронзові хрести, предмети повсякденного вжитку, такі як ножі та кремені, свинцеві та залізні гирі, покриті бронзою, мілітарія та елементи кінного спорядження", - уточнив доктор Марек Флорек з Інституту археології Університету Марії Кюрі.

Окрім місцевих предметів, також виявили артефакти, які найімовірніше привезли з Прибалтики. Мова йде про хрести з емалями, каблучки з мідного дроту, срібні прикраси та накладку із зображенням вершника.

Доктор Флорек не виключає, що в околицях села в XI-XII столітті нашої ери міг бути лицарський двір, оскільки деякі зі знахідок є "елітарними".

Нагадаємо, у Великій Британії за допомогою металошукача знайшли виріб у формі серця прикрашений червоно-білими квітковими візерунками, що зображують союз короля Генріха VIII та його першої дружини Катерини Арагонської.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Польщі археологи знайшли рицарські артефакти часів Середньовіччя 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.03.2023 1717
Еще материалы раздела «Суспільство»