НОВИНИ ДНЯ: Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.03.2023 2222

Різка зміна погоди: синоптик дав прогноз на вихідні

25 та 26 березня буде дощити.

Цього тижня в Україну прийшла аномально тепла та суха погода, але у вихідні українців чекають дощі. Кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич дав прогноз на останні вихідні березня. Пише zn.ua.

Він пояснив, що внаслідок активізації циклонічної діяльності та проходження атмосферних фронтів, у найближчі дві доби погодні умови в нашій країні зазнають деяких змін.

Починаючи із західних та північних областей пройдуть дощі, у Карпатському регіоні з мокрим снігом. У неділю дощова погода пошириться на більшу частину України за винятком крайнього сходу та Приазов'я.

Але незважаючи на переважно хмарну та вологу погоду, температурне тло збережеться досить високим, перевищуючи кліматичну норму на кілька градусів. Продовжиться надходження теплих повітряних мас середземноморського походження. У той же час, найхолодніша погода очікується на Скандинавському півострові та на крайньому північному сході Європи.

Неділя, 26 березня

У західних областях вночі місцями пройде невеликий дощ, у Карпатах із мокрим снігом. Вдень в цій частині країни очікуються короткочасні дощі, місцями грози. Вітер західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °С, вдень +9...+14 °С; у Карпатах вночі близько 0 °С, вдень +1…+6 °С.

У північних областях хмарна та дощова погода протягом доби. Вдень у Київській та Чернігівській областях місцями грози. Вітер вночі південний, 7 – 12 м/с, вдень західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +4...+9 °С, вдень +10...+15 °С.

У центральних областях пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі. Вдень у Черкаській та Кіровоградській областях місцями грози. Вітер вночі південний, 7 – 12 м/с, вдень змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 °С, вдень +10...+15 °С.

У південній частині України вночі без істотних опадів, вдень місцями невеликий короткочасний дощ. Вітер південний з переходом на західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +11…+16 °С, на Одещині та Криму місцями +17…+18 °С.

У східній частині вночі без опадів, вдень та ввечері пройде дощ. Вітер південно-західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 °С, вдень +12...+17 °С.

За прогнозами Укргідрометцентру, цієї весни нас чекає багато теплих днів, хоча в першій половині сезону слід очікувати нестійку погоду. Нагадаємо, якою буде весна 2023 за прогнозами синоптиків.

Оценка материала:

5.00 / 2
Різка зміна погоди: синоптик дав прогноз на вихідні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.03.2023 2222
Еще материалы раздела «Суспільство»