НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.03.2023 2925

Деруни: класичний рецепт

Смачна страва до будь-якого столу.

Це одна із найулюбленіших страв багатьох, але не всі знають, як деруни швидко та смачно приготувати. Тому ми сьогодні ділимося цим чудовим рецептом, за яким оладки із картоплі виходять ніжними та золотистими. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг
  • яйця - 3 шт.
  • цибуля - 3 шт.
  • борошно - 2 ст. ложки
  • часник - 2 зубчики
  • олія для смаження
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування:

Картоплю добре помийте, почистіть і натріть на дрібній тертушці. Також почистіть цибулю і теж натріть. Тріть цибулю і картоплю по черзі - цей лайфхак не дасть картоплі завчасно потемніти. Натерті овочі утворять багато соку, тому або відкиньте їх на сито, щоб сік трохи стік, або відтисніть руками.

Додайте до картоплі і цибулі вичавлений через часниковидавлювач часник. Можна цей крок пропустити, якщо не любите його.

Додайте у суміш яйця, борошно і спеції. Добре все перемішайте.

Розігрійте пательню, налийте на неї олію, зменшіть вогонь і починайте викладати ваші деруни. Для цього набирайте ложкою картопляну суміш і викладайте на пательню, формуючи круглу оладку. Коли вони стануть золотистого кольору, переверніть. Посмажте так решту картопляної суміші.

Подавати деруни найкраще теплими і зі сметаною.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 3
Деруни: класичний рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
26.03.2023 2925
Еще материалы раздела «Суспільство»