НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.03.2023 2866

Деруни: класичний рецепт

Смачна страва до будь-якого столу.

Це одна із найулюбленіших страв багатьох, але не всі знають, як деруни швидко та смачно приготувати. Тому ми сьогодні ділимося цим чудовим рецептом, за яким оладки із картоплі виходять ніжними та золотистими. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг
  • яйця - 3 шт.
  • цибуля - 3 шт.
  • борошно - 2 ст. ложки
  • часник - 2 зубчики
  • олія для смаження
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування:

Картоплю добре помийте, почистіть і натріть на дрібній тертушці. Також почистіть цибулю і теж натріть. Тріть цибулю і картоплю по черзі - цей лайфхак не дасть картоплі завчасно потемніти. Натерті овочі утворять багато соку, тому або відкиньте їх на сито, щоб сік трохи стік, або відтисніть руками.

Додайте до картоплі і цибулі вичавлений через часниковидавлювач часник. Можна цей крок пропустити, якщо не любите його.

Додайте у суміш яйця, борошно і спеції. Добре все перемішайте.

Розігрійте пательню, налийте на неї олію, зменшіть вогонь і починайте викладати ваші деруни. Для цього набирайте ложкою картопляну суміш і викладайте на пательню, формуючи круглу оладку. Коли вони стануть золотистого кольору, переверніть. Посмажте так решту картопляної суміші.

Подавати деруни найкраще теплими і зі сметаною.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 3
Деруни: класичний рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
26.03.2023 2866
Еще материалы раздела «Суспільство»