НОВИНИ ДНЯ: Синоптик розповіла, якою буде погода 15 січня  Аеропорт Львова вивчає можливість відкриття рейсів під час війни: названо умови  В Україні змінилися тарифи на комуналку: що здорожчало найбільше  Зима продовжує дивувати: яка погода буде 15 січня в Україні  Зеленський відповів Фіцо на пропозицію про зустріч  Переговори Трампа і Путіна: Пєсков заявив, що багато країн готові прийняти таку зустріч  Сибіга вважає, що інавгурація Трампа може прискорити досягнення миру для Українивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.03.2023 2949

Деруни: класичний рецепт

Смачна страва до будь-якого столу.

Це одна із найулюбленіших страв багатьох, але не всі знають, як деруни швидко та смачно приготувати. Тому ми сьогодні ділимося цим чудовим рецептом, за яким оладки із картоплі виходять ніжними та золотистими. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг
  • яйця - 3 шт.
  • цибуля - 3 шт.
  • борошно - 2 ст. ложки
  • часник - 2 зубчики
  • олія для смаження
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування:

Картоплю добре помийте, почистіть і натріть на дрібній тертушці. Також почистіть цибулю і теж натріть. Тріть цибулю і картоплю по черзі - цей лайфхак не дасть картоплі завчасно потемніти. Натерті овочі утворять багато соку, тому або відкиньте їх на сито, щоб сік трохи стік, або відтисніть руками.

Додайте до картоплі і цибулі вичавлений через часниковидавлювач часник. Можна цей крок пропустити, якщо не любите його.

Додайте у суміш яйця, борошно і спеції. Добре все перемішайте.

Розігрійте пательню, налийте на неї олію, зменшіть вогонь і починайте викладати ваші деруни. Для цього набирайте ложкою картопляну суміш і викладайте на пательню, формуючи круглу оладку. Коли вони стануть золотистого кольору, переверніть. Посмажте так решту картопляної суміші.

Подавати деруни найкраще теплими і зі сметаною.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 3
Деруни: класичний рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
26.03.2023 2949
Еще материалы раздела «Суспільство»