Життя та Стиль
Суспільство
Салат "Оселедець під шубою" — класичний рецепт
Продукти для такого салату прості та найдоступніші.
Ну хто ж не знає один із найпопулярніших новорічних салатів — "Оселедець під шубою", адже цей салат ми не менше любимо, ніж олів'є. Готувати його не складно і відносно швидко, а завдяки величезній кількості овочів і риби він виходить дуже ситним. Та не варто забувати і про естетику, адже завдяки яскравому буряку страва дійсно має красивий вигляд і стане чудовою окрасою святкового столу. Пише ТСН.
Інгредієнти:
оселедець — 1 філе
картопля — 4 шт.
морква — 4 шт.
цибуля — 1 шт. (або 2 маленьких)
буряк — 2 шт.
яйця — 5 шт.
домашній майонез
сіль
цукор
яблучний оцет — 2 ст. л.
холодна кип'ячена вода
Приготування:
Крок 1
Відваріть усі овочі. Кількість краще визначати за розміром вашої посуду для формування салату. Але приблизну кількість зазначено вище.
Крок 2
Остудіть і почистіть овочі.
Крок 3
Наріжте цибулю маленькими кубиками, посоліть, додайте трохи цукру, залийте все яблучним оцтом. Перемішайте, залийте холодною кип'яченою водою і залиште маринуватися на 10-15 хвилин. Після того як час маринування скінчиться, злийте рідину з цибулі.
Крок 4
Натріть відварені овочі на тертку, краще використовувати велику. На ній натріть і яйця.
Крок 5
Наріжте філе оселедця невеликими кубиками.
Крок 6
Коли всі продукти підготовані — час формувати салат. Краще використовувати для нього прозору форму, щоб було видно всі шари. Або ще хороший варіант — використовувати форму для випічки торта.
Так, перший шар — картопля. Рівномірно розкладіть її на дно вашої форми. Дехто першим шаром робить оселедець, але це не надто практично, оскільки під час накладання салату він просто залишається на тарілці. А картопля тримає все разом.
Після того як картоплю розкладено, утрамбуйте її трохи ложкою. Зовсім трохи посоліть і поперчіть. Змастіть картоплю майонезом.
Крок 7
Другий шар — оселедець. Викладіть його зверху на картоплю і рівномірно розподіліть. Зверху нанесіть майонез і теж рівномірно розмажте.
Крок 8
Третій шар — маринована цибуля. Розподіліть її по поверхні і теж змастіть майонезом.
Крок 9
Четвертий шар — відварна морква. Трохи посоліть, поперчіть і утрамбуйте ложкою. Змастіть її тонким шаром майонезу.
Крок 10
П'ятий шар — натерті яйця. Їх теж потрібно розподілити, утрамбувати, посолити, поперчіть і змастіть майонезом.
Крок 11
Шостий шар — відварений буряк. З ним потрібно повторити те ж саме, що і з попередніми шарами: розподілити, утрамбувати, посолити й поперчити. Наприкінці змастити майонезом. За бажанням салат можна прикрасити свіжим кропом. Перед подаванням салат краще поставити в холодильник для просочування приблизно на 2-3 години.
Смачного!