<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.03.2023 817

Рецепт вареників із яблуками та корицею

Потіште себе на близьких цією смачною стравою. Завдяки кориці вона виходить дуже ароматною.

036e1612f3ff7b5fd8a2fcb8feb6fcdc_30.03.23

Вареники - це українська класика, а якщо вони ще й із солодкою начинкою, то не встоїть перед ними ніхто. Значною перевагою вареників є те, що їх можна заморозити та приготувати тоді, коли вам буде потрібно. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • борошно - 3 склянки
  • вода - 0,75 склянки
  • яйця - 2 шт.
  • сіль - 0,25 ч. л.

Для начинки:

  • кисло-солодкі яблука - 800 г
  • цукор - 0,5 склянки
  • вершкове масло
  • мелена кориця
  • мед

Приготування:

Помийте яблука, розріжте, виріжіть із них серединку з насінням та зріжте шкірку. Наріжте їх тонкою соломкою, пересипте цукром та корицею, відставте поки що вбік, щоб вони трохи пустили сік.

Тим часом приготуйте тісто. Для цього просійте борошно через сито та з'єднайте з сіллю, водою і яйцями. Замісіть тісто, воно має бути еластичним.

Перекладіть тісто на дощечку та розкатайте качалкою у тонкий пласт. Склянкою виріжте кружечки у тісті (можна також використовувати і кулінарні форми), покладіть всередину начинку із яблук та зліпіть краї, формуючи вареник.

Варити вареники потрібно у великій кількості окропу, але на середньому вогні. Готові вареники випливають на поверхню. Дістаньте їх із води за допомогою шумовки, дайте стекти воді і перекладіть у окрему миску. Змастіть вершковим маслом (так вони не злипнуться) та посипте цукром. Замість цукру можна використовувати мед.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рецепт вареників із яблуками та корицею 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.03.2023 817
Еще материалы раздела «Суспільство»