<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППОвсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
31.03.2023 164

Коли і кому варто звертатися до військового юриста

Після початку військової агресії проти України у сфері військового права сформувалася велика кількість питань. Вони стосуються мобілізації, проходження військової служби за контрактом та інших важливих моментів. У вільному доступі такої інформації майже немає. Розібратися детально у будь-якому питанні в даній галузі допоможе військовий юрист.

Кому може знадобитися допомога військового юриста?

Юридична допомога з військових питань може знадобитися:

- цивільним особам, які мають питання стосовно призову до ЗСУ;
- військовим, які мають питання щодо проходження служби;
- військовим запасу чи у відставці у зв’язку з наданням їм соціальних пільг;
- військовим пенсіонерам.

Консультація військового юриста може охоплювати такі напрямки:

- мобілізація;
- призов на строкову службу в армії;
- надання відстрочки від проходження служби;
- експертиза військових контрактів, вивчення та виявлення всіх підводних каменів, супровід під час їх підписання або розірвання;
- відшкодування збитків, які понесла особа під час проходження нею служби;
- порушення закону при звільненні з військової служби або необхідність відновитися на службі;
- забезпечення учасників бойових дій житлом або земельними ділянками;
- нарахування та виплата пенсій або соціальних пільг військовослужбовцям та членам їх родин;
- податкові пільги для УБД;
- приватизація квартири військовослужбовцем;
- подання позиції клієнта стосовно справ, які пов’язані з військовими зобов’язаннями, у тому числі у межах кримінального процесу.

Що відноситься до юридичної допомоги військовослужбовцям?

Головним чином юридична допомога для учасників бойових дій потрібна для отримання відповідного свідоцтва. Найчастіше проблема полягає у несвоєчасному отриманні статусу УБД. Юрист допоможе зібрати необхідні документи та за необхідності свідчення, що доводять цей факт, та подасть звернення до уповноваженого органу, який займається цим питанням.

Юридична допомога військовослужбовцям у прийнятті комплексу мір, направлених на отримання житла, може також знадобитися членам родин загиблих. УБД мають право на першочергове отримання житла. Інваліди та члени сім’ї загиблих повинні отримувати його поза чергою.

Ще одне питання, з яким часто звертаються до військового юриста, полягає у правомірності їх звільнення під час мобілізації. Такі дії роботодавця є незаконними та підлягають оскарженню. Юридична допомога також полягає в оформленні пільг на оплату комунальних послуг та інший соціальний захист, передбачений законодавством України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Коли і кому варто звертатися до військового юриста 5.00 5 1
Прес-релізи / Товари та послуги
31.03.2023 164
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Як вибрати принт на блокнот Як вибрати принт на блокнот

    Блокнот, що має відповідний принт з брендом компанії, представляє собою один із видів друкованої поліграфічної продукції, що дуже розповсюджений. Він ідеально підходить для робочих та особистих записів, створення нотаток та нагадувань, стаючи важливим елементом іміджевої стратегії будь-якої оновленої компанії. Вироби з персоналізованим дизайном можна подарувати широкому колу осіб: колегам, керівництву, партнерам, постачальникам, клієнтам та іншим зацікавленим сторонам.

  • Ідеї для принтів на одязі Ідеї для принтів на одязі

    Идеи для принтов на одежде | Вдохновение для уникального стиля

  • Как долго потребуется для освоения английского языка Как долго потребуется для освоения английского языка

    Когда возникает желание погрузиться в изучение нового языка, часто возникает вопрос: сколько времени потребуется для его освоения? Можно ли овладеть им за несколько дней, недель или месяцев? Конечно, хочется верить, что эта цель доступна, ведь, как говорят, «главное − захотеть, и все получится». Однако давайте будем реалистами. Изучить язык за один день − это чистая фантазия. Реальным достижением будет освоение базовых приветственных выражений, ознакомление с алфавитом и основами произношения. За неделю можно рассчитывать на расширение словарного запаса благодаря изучению простых слов и фраз, а также освоение базовых грамматических правил. Через месяц вы уже сможете здороваться, представляться, составлять простые предложения и знать основные временные формы со всеми их нюансами.

  • Вода в офис, кулер для воды для дома Вода в офис, кулер для воды для дома

    Согласитесь, рабочий день у каждого начинается с кофе или чая с коллегами. Такой ритуал позволяет настроиться на продуктивное время, а также обсудить общие темы с единомышленниками. И как удобно, когда для приготовления любимого напитка не нужно ждать, пока закипит чайник. Ведь вежливое руководство, заботящееся о подчиненных, обязательно закажет воду в офис. Доставка воды – это единственный практичный способ обеспечения питьевой жидкостью не только сотрудников, но и домочадцев.

  • Покупка iPhone за границей: риски при покупке смартфона за рубежом Покупка iPhone за границей: риски при покупке смартфона за рубежом

    До сих пор многие верят стереотипу, что купить Айфон или Макбук за границей выгодно. Да, это верно, если вы хотите стать владельцем «яблочной» новинки в течение первых пары недели после презентации. Но на этом плюсы и заканчиваются. Сегодня на iPhone 15 Pro стоимость в Украине практически та же, что и в США, если конвертировать валюты. Зато есть много рисков покупке гаджетов за рубежом. О них и предлагаем поговорить в этой статье.