<
НОВИНИ ДНЯ: Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги СШАвсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
10.04.2023 127

Прояв гіповітамінозу при вагітності та як з ним боротися

Нестача вітамінів позначається на стані організму та самопочуття. Додатковий прийом нутрієнтів потрібен дітям і дорослим, але особливо його потребують вагітні жінки, організм якої протягом 9 місяців відчуває підвищені навантаження. Потреба деяких корисних речовин зростає в 1,5-2 рази.

Щоб компенсувати дефіцит, розроблені спеціальні вітаміни для вагітності, які відрізняються збалансованим складом та допомагають нейтралізувати нестачу корисних речовин.

Симптоми гіповітамінозу у вагітних

Прояви дефіциту вітамінів залежатимуть від стадії гіповітамінозу:

- І стадія. У жінки спостерігається невизначена загальна симптоматика, виражена у відсутності апетиту, слабкості, апатії, сонливості, зниженої працездатності та концентрації уваги. Можливі часті респіраторні інфекції та погане загоєння ран, що пов'язано з ослабленням імунітету.

- ІІ стадія. Характеризується чіткими симптомами, які вказують на нестачу певного вітаміну та можуть проявлятися по-різному: від сухості шкіри до запаморочення.

- ІІІ стадія. В цьому випадку діагностується авітаміноз, який для розвинених країн – малоймовірний. Виникає на тлі мізерного харчування чи хронічних захворювань. У таких випадках може бути діагностована цинга (дефіцит вітаміну С), бері-бері (брак В1), пелагра (брак нікотинової кислоти).

Щоб не допустити крайньої форми, вагітна жінка повинна перебувати під наглядом лікаря та звертати увагу на появу симптомів, які вказують на гіповітаміноз.

Як визначити, якого вітаміну не вистачає

Враховуючи, що кожен нутрієнт виконує в організмі певне завдання, на його недолік вказують зміни у самопочутті, які можуть мати як зовнішні, так і внутрішні прояви:

- В1. Вирізняється симптомами неврологічної природи: слабкістю у нижніх кінцівках, хиткістю ходи, відчуттям «мурашок», сильному болю при легких дотиках.

- В2. Нестачу можно помітити завдяки червоно-фіолетовому широкому обідку навколо райдужної оболонки очей. Також можливо виникнення хейлозу, ангулярного стоматиту, глоситу.

- В6. На дефіцит вказує дратівливість чи загальмованість, судоми, набряки, ранній токсикоз. При цьому прояви посилюються, якщо одночасно є недолік вітамінів В12 і В9.

- В3. Виражається змінами у стані шкірних покривів: сухість та лущення шкіри, особливо на животі, боках, поверхнях рук та ніг. Також можуть з'явитися почервоніння та гіперпігментація. Часто виникає діарея, головний біль, запаморочення, деменція.

- В9. Дефіцит не проявляється яскравою симптоматикою, крім слабкості, занепокоєння, безсоння, але дуже негативно впливає на розвиток плода, особливо, якщо спостерігається брак В12.

Для вагітної жінки не менш важливими є вітаміни А та Е. Щоб уникнути гіповітамінозу, рекомендують приймати полівітамінні комплекси з першого дня вагітності.

Оценка материала:

5.00 / 2
Прояв гіповітамінозу при вагітності та як з ним боротися 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
10.04.2023 127
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов

    Романтический вечер - прекрасная возможность укрепить отношения и насладиться обществом друг друга. Если вы хотите устроить незабываемый романтический вечер на двоих, но не знаете, с чего начать, воспользуйтесь советами профессионалов из агентства по организации романтических событий.

  • Гідронасоси Гідронасоси

    Гідронасос є серцем гідравлічної системи, адже це ключовий компонент будь-якої гідравлічної системи, адже він відповідає за перетворення механічної енергії на енергію потоку рідини. Ця рідина, зазвичай гідравлічне масло, циркулює по системі, приводячи в дію гідравлічні циліндри, мотори та інші механізми.

  • Як урізноманітнити сніданок: топ-5 корисних сніданків Як урізноманітнити сніданок: топ-5 корисних сніданків

    Більшість експертів по здоровому харчуванню приділяють сніданку найважливішу роль. Він допомагає організму не тільки пробудитися, а і надає йому імпульс на відновлення сил після нічного сну. Правильний сніданок покращує роботу серцево-судинної, травної систем, запускає обмін речовин, постачає енергію на весь день. Близько третини дорослих людей регулярно пропускають сніданки, посилаючись на причину нестачі часу на приготування. Не треба нехтувати ранковим прийомом їжі - замовляйте доставку сніданків у Львові.

  • Подарки и сувенирная продукция для компаний Подарки и сувенирная продукция для компаний
  • Як вибрати принт на блокнот Як вибрати принт на блокнот

    Блокнот, що має відповідний принт з брендом компанії, представляє собою один із видів друкованої поліграфічної продукції, що дуже розповсюджений. Він ідеально підходить для робочих та особистих записів, створення нотаток та нагадувань, стаючи важливим елементом іміджевої стратегії будь-якої оновленої компанії. Вироби з персоналізованим дизайном можна подарувати широкому колу осіб: колегам, керівництву, партнерам, постачальникам, клієнтам та іншим зацікавленим сторонам.