<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницювсі новини дня
Політика
Світ
16.04.2023 374

Навіщо РФ підняла за тривогою Тихоокеанський флот: аналітики пояснили

Перевірку бойової готовності флоту вирішили влаштувати перед візитом китайського міністра.

f7395251441187bbd9f09d25d9c1c0e9_16.04.23

Російська Федерація розпочала навчання Тихоокеанського флоту, щоб продемонструвати свою військово-морську міць. Кремль намагається набути привабливості для Пекіну напередодні візиту до Москви міністра оборони Китаю Лі Шанфу. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Міністерство оборони РФ 14 квітня оголосило, що російські військові перевели Тихоокеанський флот Східного військового округу у вищу ступінь бойової готовності. А начальник російського генштабу Валерій Герасимов заявив, що частини Тихоокеанського флоту проведуть бойові навчання. Перевірка бойової готовності флоту, ймовірно, має на меті послати сигнал Китаю, що РФ підтримує китайські цілі безпеки в Тихому океані", – зазначають аналітики ISW.

Кремль також має намір використати перевірку боєготовності Тихоокеанського флоту, щоб спробувати стримати подальшу підтримку України з боку Японії напередодні зустрічі G7, яка відбудеться 19-21 травня.

"Міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що російські війська оголосили метою перевірки бойової готовності відпрацювання методів запобігання розгортанню сил противника в південній частині Охотського моря. Завданням РФ назвала відбити висадку десанту на південні Курильські острови і Сахалін. Це два сигнали для Японії, яка претендує на частину архіпелагу, захопленого Радянським Союзом наприкінці Другої світової війни", – наголосили аналітики.

Східний військовий округ РФ нещодавно розмістив батарею ракетних комплексів берегової оборони "Бастіон" на острові Парамушир у північній частині окупованих Росією японських Курильських островів. За оцінкою аналітиків, це може бути попередженням Японії про подальшу підтримку України.

"Російський диктатор Володимир Путін, ймовірно, має намір використовувати військову присутність у північній частині Тихого океану для посилення побоювань щодо військової ескалації у відносинах з Японією, щоб запобігти подальшій підтримці України під час проведення зустрічі Великої сімки у Хіросімі", – зазначили в ISW.

Нагадаємо, міністр оборони Росії Сергій Шойгу на нараді з керівним складом Міноборони РФ заявив про початок раптової перевірки на Тихоокеанському флоті.

У рамках перевірки Тихоокеанський флот піднято за тривогою в повному складі і розпочато приведення у вищий ступінь боєготовності.

Зазначається, що основна мета перевірки - "нарощування здатності вирішувати завдання з відбиття агресії ймовірного противника". Планується, що флот випустить ракети для ураження корабельних ударних груп і наземних об'єктів умовного противника. Крім того, буде задіяна дальня авіація.

Оценка материала:

5.00 / 1
Навіщо РФ підняла за тривогою Тихоокеанський флот: аналітики пояснили 5.00 5 1
Політика / Світ
16.04.2023 374
Еще материалы раздела «Світ»