НОВИНИ ДНЯ: "Троянський кінь Трампа": що Європу лякає в мирному плані США для України  США готові дати Україні гарантії за 5 статтею НАТО з юридичною силою, - Axios  "Модний" фрукт виявився помічником у зниженні холестерину  Росія могла контролювати Україну без війни: Портников назвав найбільший прорахунок Кремля  Комплекс "Сапсан" цього року вийшов на серійне виробництво та системне застосування ЗСУ, - ЗМІ  Продукти за "зимову тисячу": які товари і де можна придбати, а на що витратити гроші не вдасться  Найпростіший рецепт м’яких імбирних пряників для різдвяного настроювсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.04.2023 1155

Знаменитий японський чизкейк

Японський чизкейк своєю неймовірною легкістю нагадує бавовну, за що його часто називають бавовняним.

73e7c8178822b0a99b5ab25fdf6c53f6_24.04.23

Попри те, що цей десерт запозичили у Азії, продукти для його приготування можна знайти у будь-якому українському супермаркеті. А секрет приготування — у поєднанні інгредієнтів та особливому режимі випікання. Пише ТСН. 

Інгредієнти на форму діаметром 18 см:

  • 5 яєць
  • 140 г вершкового сиру
  • 75 г цукру
  • 60 мл молока
  • 50 г борошна
  • 40 г вершкового масла
  • 15 г кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. ванільного цукру
  • дрібка солі

Приготування:

1. У каструлю закладаємо вершковий сир та масло, вливаємо молоко. Ставимо на повільний вогонь і постійно перемішуємо, трохи підігріваємо масу і доводимо до однорідної консистенції. Весь процес триватиме 2-3 хвилини.

2. Білки відокремлюємо від жовтків. Жовтки вводимо у вершково-молочну суміш і ретельно перемішуємо. Додаємо лимонний сік та сіль ще раз перемішуємо. Сюди ж просіюємо борошно та крохмаль, замішуємо рідке тісто і відставляємо.

3. В окремій ємності збиваємо білки з цукровим піском та ванільним цукром до мʼяких піків. Акуратно вводимо білки в тісто і ретельно перемішуємо.

4. Дно високої форми вистилаємо пергаментом. Виливаємо тісто і прибираємо зайве повітря за допомогою деревʼяної шпажки: проводимо кілька разів по колу форми.

5. Ставимо форму з тістом у ємність, яку наповнюємо окропом. Для приготування цього чизкейку важливо створити умови парової лазні та чітко дотримуватись температурного режиму. Зверніть увагу на температуру, за якої випікається японський чизкейк:

  • 20 хвилин за 120°С
  • 20 хвилин за 150°С (на поверхні повинна зʼявитися золотава скоринка)
  • на 10 секунд відкриваємо духовку
  • 40 хвилин за 100°С
  • вимикаємо духовку і залишаємо чизкейк на 10 хвилин.

Готовий бавовняний чизкейк посипаємо цукровою пудрою і можна подавати до столу. Теплий японський чизкейк дуже рухливий і "тремтить", як желе. За бажання можна витримати торт у холодильнику до 4 годин. Текстура стане щільнішою, проте легкість залишиться.

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Оценка материала:

5.00 / 3
Знаменитий японський чизкейк 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
24.04.2023 1155
Еще материалы раздела «Суспільство»