Життя та Стиль
Суспільство
Пампушки з часником: рецепт від Євгена Клопотенка
Якщо раптом ви зібралися готувати борщ, приготуйте одразу й пампушки.
Я навіть не знаю, що може бути кращим доповненням до ароматного борщу, ніж пухкенькі золотисті пампушки. А ще якщо приготувати їх з часником - тоді взагалі від задоволення можна проковтнути язика. Випікати пампушки можна з різного тіста - не тільки з пшеничного, а й з гречаного чи житнього борошна, або навіть із кількох видів борошна. Пише ТСН.
Сьогодні я хочу поділитися найпростішим варіантом - із пшеничного борошна з додаванням сухих дріжджів. Тож, якщо раптом ви зібралися готувати борщ, приготуйте одразу й пампушки.
А ще можна приготувати пампушки з солодким сиропом або пампушки з грибним соусом - буде однаково смачно.
Час підготування - 1,5 години
Час приготування - 30 хвилин
Для тіста:
борошно пшеничне - 400-450 г
молоко - 250 мл
вершкове масло (+ для змащування форми) - 100 г
дріжджі сухі - 10 г
цукор - 1 ст. л.
сіль - ½ ч. л.
Для начинки:
часник - 2-3 зубчики
кріп - 5-6 гілочок
соняшникова олія - 2 ст. л.
оцет - 1 ст. л.
сіль і перець - за смаком
Приготування:
Підготуйте інгредієнти для тіста: 400-450 г пшеничного борошна, 250 мл молока, 100 г м'якого вершкового масла, 10 г сухих дріжджів, 1 ст. л. цукру і ½ ч. л. солі.
Змішайте в мисці спочатку сухі інгредієнти - борошно, дріжджі, цукор і сіль, перемішайте. Потім влийте тепле молоко і додайте вершкове масло. Масло можна замінити соняшниковою олією, тоді вийдуть пісні пампушки.
Замісіть еластичне тісто, воно не повинно прилипати до рук. Залиште його в теплому місці на 40-45 хвилин, накривши рушником або плівкою. Обімніть тісто і сформуйте 12 пампушок.
Акуратно розкладіть пампушки у формі, попередньо змащеній олією або маслом. Залиште пампушки в формі ще на 30 хвилин.
Випікайте пампушки в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 25-30 хвилин.
Для начинки очистіть 2-3 зубчики часнику і дуже дрібно посічіть ножем.
Помийте і обсушіть 5-6 гілочок кропу і теж дрібно посічіть. З'єднайте з часником. Додайте 2 ст. л. соняшникової олії, 1 ст. л. оцту і сіль з перцем за смаком.
Щедро полийте часниковою заправкою пампушки, поки вони ще гарячі, так вони краще наситяться ароматами.
Готувати - це просто!
Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програми "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний".