НОВИНИ ДНЯ: 28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областяхвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
28.04.2023 10236

У Мережі спалахнув скандал через вбрання київських школярів, у МОН відреагували

Організатори заходу виправдовуються, що учні були не у піонерських галстуках, а коралових хустинках.

c89abaee48c745e669c0747632aed82f_28.04.23

У Мережі спалахнув скандал через вбрання київських школярів. У Києві представники PERL (шкільне самоврядування "Печерська елітна рада лідерів") провели "Лідерський форум" для учнів шкіл Печерського району. Проте учасники заходу, що відбувся 23 квітня, були вбрані в червоні хустинки, які нагадували піонерські галстуки. Власне, саме це і спричинило бурхливу реакцію користувачів Мережі. Пише ТСН. 

"Хочемо зауважити, що краватки, в яких ми виступали – коралового кольору і якщо комусь здалось, що вони червоні –  це просто невдале освітлення приміщення, бо наш фотограф теж підліток і тільки вчиться", – написали організатори в Instagram.

Проте більшість користувачів сприйняла такий аксесуар як елемент піонерського вбрання та відреагували негативно.

Фото з заходу спочатку опублікувала Печерська РДА на своїй сторінці у Facebook, але пізніше публікація з фото зі сторінки зникла.

У Міністерстві науки і освіти відреагували на ситуацію.

"Мережі вибухнули обговоренням фотографій учнів у хустинках, які нагадують піонерські. І ми теж звернули на це увагу. Але, дійсно, в цій ситуації треба було розібратися краще. Учнівське самоврядування організувало захід. І це варто вітати, адже дітей важливо підтримувати і надихати. Жодним чином не обрізати їм крила. Жодним чином не принижувати. Це неприпустимо", - зазначили у МОН.

У Міністерстві освіти додали, що жодним чином не підтримують цькування дітей і "стоятимуть на їх захисті в усіх освітніх процесах".

Нагадаємо, навчання у школах Києва рекомендують завершити у червні.

Оценка материала:

5.00 / 4
У Мережі спалахнув скандал через вбрання київських школярів, у МОН відреагували 5.00 5 4
Життя та Стиль / Столиця
28.04.2023 10236
Еще материалы раздела «Столиця»