<
НОВИНИ ДНЯ: Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  Традиції та прикмети на Великдень 2024: що можна і не можна робити  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Вступ до військових закладів освіти у 2024 році: умови та терміни  "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заявувсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
28.04.2023 1294

Ароматна картопля, запечена в духовці: найкращий рецепт

Головний плюс такої страви – це те, що картоплю не треба чистити. Цей спосіб приготування простий та зручний, не потребує багато часу.

e58a8cdf741a3b985c84bb01bcd06b0a_28.04.23

Картопля в духовці набагато корисніша за смажену. Вона виходить дуже смачною, просоченою ароматом спецій, та з апетитною рум'яною скоринкою. Пише ТСН. 

Складники

  • картопля – 1 кг;
  • олія – 4 ст л.;
  • часник гранульований – 1 ч. л.;
  • паприка мелена солодка – 1 ч. л.;
  • приправа «Прованські трави – 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. л.;
  • сіль за смаком.

Приготування

Картоплю, промиту, нечищену, наріжте на однакові скибочки. Посипте часником, паприкою, перцем, приправою, посоліть. Додайте олію і все добре перемішайте. Олія та спеції повинні рівномірно розподілитися по поверхні картоплі. На деко викладіть картоплю в один ряд.

Запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, 30-40 хвилин, до золотистої скоринки. Запечену картоплю подавайте в гарячому вигляді, одразу після приготування.

Поради

  • Картоплю можна подавати на стіл із різними соусами.
  • Приправи використовуйте на свій смак.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ароматна картопля, запечена в духовці: найкращий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
28.04.2023 1294
Еще материалы раздела «Столиця»