<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні на 30 квітня: що прогнозують синоптики  Росіянин зарізав двох українських військових у Німеччині: все, що відомо про трагедію  Чому на Великдень заведено фарбувати яйця, а потім битися крашанками  В Україну прийшов антициклон: якої погоди варто очікувати 30 квітня  Новий контрнаступ ЗСУ: аналітики оцінили перспективи  Війна в Україні триватиме до виборів у США – Боррель  Генерал-лейтенант ЗСУ назвав найкращий напрямок для контрнаступу Українивсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
29.04.2023 4678

Чому в Києві відклали перейменування станції метро "Варшавська": пояснення столичної влади

Поки станцію метро не перейменовуватимуть через ремонтні роботи.

68ea71fbd3bcc6517edce0c8acada1e5_29.04.23

У Києві станцію метро "Проспект правди" поки не зможуть перейменувати на "Варшавську". Річ у тім, що її ще не добудували, а через перейменування доведеться вносити зміни до проєктної документації. Пише ТСН. 

Про це в інтерв'ю "Главкому" розповіла голова постійної комісії Київради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха.

У Києві станцію метро "Проспект правди" на "Варшавську" перейменують одразу після закінчення її будівництва, щоб зараз не вносити змін до проєкту.

"До нас звернувся метрополітен і пояснив: якщо змінити назву зараз, доведеться вносити коригування у проєктну документацію й знову отримувати дозвіл на проведення робіт. Навряд це можна назвати раціональним шляхом, тому ми рішення приймаємо зараз і чекаємо закінчення будівництва станції, яка буде носити назву "Варшавська", – розповіла Вікторія Муха.

Нагадаємо, в Києві перейменували вже 237 вулиць, проспектів і бульварів, назви яких були пов’язані з країною-агресоркою чи радянським минулим.

Також президент України Володимир Зеленський підписав закон про деколонізацію топонімів в Україні. Цим законом передбачено заборону на присвоєння географічним об'єктам назв, що звеличують, увічнюють, пропагують або символізують державу-окупанта або її пам'ятки, пам'ятні, історичні та культурні місця, міста, дати, події, діячів, які чинили військову агресію проти України та інших суверенних країн.

Оценка материала:

3.67 / 3
Чому в Києві відклали перейменування станції метро "Варшавська": пояснення столичної влади 3.67 5 3
Життя та Стиль / Столиця
29.04.2023 4678
Еще материалы раздела «Столиця»