НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
12.05.2023 1141

Чи можуть працівники ЖЕКу роздавати повістки

В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан, що введені через військову агресію РФ. Під час мобілізації призову підлягають чоловіки від 18 до 60 років, які отримують повістки.

Голова адвокатського об'єднання «Кравець та партнери», адвокат Ростислав Кравець розповів, чи можуть працівники ЖЕКу вручити повістку військовозобов'язаному. Про це пише РБК-Україна.

Він зазначив, що знайти кожного військовозобов'язаного та передати йому особисто повістку військкоматам складно.

«Саме тому іноді вони передають документи сільрадам, компаніям або навіть ЖЕКам», – сказав Кравець.

Експерт зазначив, що якщо повістку вручить працівник комунальної організації, це цілком законно. Але треба звернути увагу, що у співробітника має бути відповідна відомість.

Представник ЖЕКу видає військовозобов'язаному повістку. Військовозобов’язані особа має залишити підпис на документі, де вказано дату та час, тим самим підтверджує отримання повістки.

Кравець зазначив, що якщо працівник ЖЕКу просто залишив документ у поштовій скриньці, то його можна проігнорувати. Адже в такому разі немає підтвердження, що військовозобов'язаний отримав повістку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи можуть працівники ЖЕКу роздавати повістки 5.00 5 1
Політика / Україна
12.05.2023 1141
Еще материалы раздела «Україна»