<
НОВИНИ ДНЯ: Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.05.2023 374

Як непрацюючим українцям отримати стаж для пенсії: роз'яснення від уряду

Розмір пенсії в Україні напряму залежить від страхового стажу та розміру заробітної плати. Для тих, хто офіційно не працює існує можливість збільшити страховий стаж за допомогою добровільних внесків, але є умови.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Урядовий портал.

"Для тих, хто офіційно не працює, добровільно сплачені внески - це набутий страховий стаж та заробітна плата для майбутньої пенсії, для працюючих – збільшена заробітна плата", - йдеться в повідомленні.

При цьому, за нових умов, добровільно сплачувати страхові внески на пенсійне страхування можуть лише особи, які не отримують пенсію, тобто не є пенсіонерами.

"Тобто якщо людина вже отримує пенсію, то новий механізм сплати добровільних внесків не для неї", - додають спеціалісти.

В такому випадку збільшити пенсійні виплати пенсіонера можна, за допомогою благодійних пожертв.

"У разі здійснення персоналізованої благодійної пожертви 70 % суми спрямовується для виплати пенсії обраному пенсіонерові, а решта 30 % - як фінансовий ресурс на фінансування пенсій інших пенсіонерів", - зазначається на сайті порталу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як непрацюючим українцям отримати стаж для пенсії: роз'яснення від уряду 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
17.05.2023 374
Еще материалы раздела «Економіка»