<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: за яких умов  Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умовивсі новини дня
Політика
Світ
22.05.2023 337

"Ми допомагатимемо Україні захистити свою територію від РФ" – Байден

Президент США запевнив у підтримці.

dce17c38790e1c4f50501fd02f965313_22.05.23

Сполучені Штати продовжать надавати Україні всю необхідну підтримку у протистоянні російській агресії.  Крім того, американські військові почнуть тренувати українських льотчиків для F-16. Пише ТСН. 

Про це заявив президент США Джо Байден на пресконференції під час саміту G7 за результатами зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

"На зустрічі з президентом Зеленським ми підтвердили нашу спільну і непохитну відданість підтримці Україні, яка протистоїть жорстокій агресії Росії. Разом з партнерськими країнами, США підкреслили необхідність справедливого миру, який би поважав територіально цілісний стан і суверенітет країн, що закладено в статуті ООН", — сказав він.

Байден наголосив, що саме Росія несе відповідальність за конфлікт в Україні.

"Росія розпочала цю війну і Росія може припинити цю війну сьогодні. Необхідно, щоб Україна мала можливість захистити свою територію, а ми з усіма союзниками "Групи семи" і міжнародними партнерами будемо її підтримувати", — наголосив американський президент.

Він також підтвердив, що США навчатимуть українських пілотів на F-16. Американський президент впевнений, що це допоможе українській армії ще сильніше захищати себе у довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, в Японії Володимир Зеленський зустрівся з Джо Байденом. Як повідомляли в офісі українського президента, серед іншого, сторони мають обговорити з Байденом заяву США про підтримку "коаліції винищувачів".

Оценка материала:

5.00 / 1
"Ми допомагатимемо Україні захистити свою територію від РФ" – Байден 5.00 5 1
Політика / Світ
22.05.2023 337
Еще материалы раздела «Світ»