<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
22.05.2023 630

Байден висміяв заяву Кремля про "величезний ризик" від передавання Україні F-16

Байден коротко висміяв заяву Росії.

b21be3aace633f3d5e4fcf6e91864cb1_22.05.23_1

Президент США Джо Байден висміяв заяву Кремля про "величезний ризик" від передавання Україні літаків F-16. Він сказав, що "ризик існує тільки для росіян". Пише ТСН. 

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Журналісти під час пресконференції попросили Байдена відреагувати на те, що Кремль називає передавання Україні F-16 "колосальним ризиком".

"Для них", - коротко відповів Байден.

Президент США також підтвердив, що США разом із союзниками підготують українських пілотів для керування сучасними літаками.

"Сполучені Штати разом з нашими союзниками і партнерами збираються розпочати підготовку українських пілотів на винищувачах четвертого покоління, включаючи F-16, щоб зміцнити українські військово-повітряні сили в рамках довгострокових зобов'язань щодо здатності України до самооборони", - сказав він.

Нагадаємо, американські ЗМІ повідомили, що Байдена у питаннях передавання Україні західних винищувачів "дотиснув" держсекретар Ентоні Блінкен.

Також Зеленський повідомив про результати переговорів з Байденом та іншими лідерами G7.

Оценка материала:

5.00 / 2
Байден висміяв заяву Кремля про "величезний ризик" від передавання Україні F-16 5.00 5 2
Політика / Світ
22.05.2023 630
Еще материалы раздела «Світ»