<
НОВИНИ ДНЯ: Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.05.2023 3404

Прогноз погоди до кінця місяця: чи залишать дощі та грози Україну

Деякі області негода обійде стороною, проте ближче до кінця весни по всій території країни буде сонячна погода.

Весна 2023 року в Україні є досить непередбачуваною. Дощі змінюються сонячним промінням кожні кілька днів. Під кінець місяця на українців чекає більш стабільний прогноз, про що свідчать дані Українського гідрометеоцентру. Пише focus.ua.

Ще кілька днів дощі та грози можуть протриматися над територією України, після чого почнуть слабшати та практично повністю підуть до кінця місяця.

У п'ятницю, 26 травня, дощі та грози пройдуть практично по всій країні. Обійде негода лише Чернігів, Київ, Хмельницький, Вінницю та Чернівці. Там очікується суха та сонячна погода, але існує ймовірність локальних дощів.

Вихідні порадують сонячною погодою всю територію країни і до неділі дощі сконцентруються лише на південно-східному напрямку.

Наступного тижня, до кінця травня, дощів і гроз практично не залишиться. Вони змістяться на південний напрямок, а в останній весняний день локальні дощі пройдуть на території Кримського півострова і на сході.

При цьому на температуру повітря дощі ніяк не вплинуть — на всій території країни буде тепло, вище за 20 градусів тепла.

Прогноз на літо: чого очікувати від погоди у найближчі 3 місяці

В Україну прийшла практично літня спека, незважаючи на те, що на частині території продовжуються сильні дощі. Пов'язано це із кліматичними змінами у світі, що дає вже зараз зрозуміти — літо буде незвичним.

У червні на Україну очікує достатня кількість опадів, хоч і спекотних днів буде багато. Загалом у перший місяць літа жодних сюрпризів погода не планує.

Липень. Тут уже не йдеться про стабільність. Українці зможуть спостерігати і за високими температурами, і за сильними грозами із градом. У деяких регіонах очікуються шквали вітру і дощі.

У серпні фахівці прогнозують, що середня температура повітря буде на кілька градусів вищою за інші роки. При цьому аномальна спека прийде в західні та північні області.

Оценка материала:

5.00 / 2
Прогноз погоди до кінця місяця: чи залишать дощі та грози Україну 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.05.2023 3404
Еще материалы раздела «Суспільство»