<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.05.2023 1158

Аномальне тепло в Україні: яких сюрпризів чекати від погоди влітку

Попри те, що на календарі середина травня, в Україні вже встановилася майже літня спека. Це обумовлено глобальними кліматичними процесами та дозволяє прогнозувати, що літо в Україні буде незвичайним.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Телеграф". Пише apostrophe.ua.

Нетипове літо 2023-го

За словами вчених, очікується, що "зсув" сезонів спровокує незвичайні погодні умови і наступний літній сезон також буде нетиповим. Атмосферні зміни призведуть до того, що літо в Європі загалом та в Україні зокрема буде досить теплим порівняно із середніми багаторічними даними.

Погода в червні

Червень характеризується найбільшими опадами та грозами. Зважаючи на все, і в червні цього року спостерігатиметься така ж ситуація. Окремі дні червня будуть дуже спекотними, проте опадів буде достатньо.

Погода в липні

Найнестійкіша погода буде у липні. Як правило, цього місяця спостерігаються високі температури і це період інтенсивної конвективної діяльності, коли розвиваються сильні грози, град, шквали, смерчі. Очевидно, що цього року винятку не буде, адже, судячи із прогнозів світових кліматичних центрів, у липні буде досить несприятливих погодних умов та різких коливань температури.

Погода в серпні

Посуха характерна для серпня. Середня температура повітря за сезон на один-два градуси буде вищою. При цьому очікується, що найбільш аномально високі температури спостерігатимуться на заході та півночі України.

Оценка материала:

5.00 / 3
Аномальне тепло в Україні: яких сюрпризів чекати від погоди влітку 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
27.05.2023 1158
Еще материалы раздела «Суспільство»