<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.05.2023 1352

Початок літа: синоптик дав прогноз погоди на тиждень

Останні дні весни та перші дні літа будуть теплими.

У кінці травня в Україну завітала справжня літня погода. За прогнозом кандидата географічних наук, синоптика Ігоря Кібальчича, з 29 травня по 4 червня українців чекають теплі дні.

Протягом нового тижня переважатиме антициклональний тип атмосферної циркуляції, тобто поле підвищеного тиску. Тому погодні умови очікуються досить стабільними без різких коливань температури та значних опадів. Однак, розмиті атмосферні фронти, які періодично все ж таки перетинатимуть Україну, принесуть нам невеликі, подекуди помірні дощі.

Температурний фон очікується в межах норми, але в окремі дні в північних і західних областях на тлі надходження свіжих повітряних мас з півночі температура виявиться нижчою за норму на 3 – 5 °С.

Вівторок, 30 травня

У південній та східній частині країни (крім Одещини) очікуються дощі з грозами, вдень на крайньому заході також пройдуть опади. У решті регіонів країни сухо. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 °С, у південних та східних областях +10…+15 °С; вдень +20...+25 °С, на півночі Лівобережжя +17...+22 °С.

Середа, 31 травня

Вночі невеликі дощі можливі на крайньому сході та на Чернігівщині, вдень у центральних та південних областях пройдуть невеликі короткочасні дощі з грозами. Вітер північний, північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, вдень +18…+23 °С, на півдні до +26 °С.

Четвер, 1 червня

Грозові дощі прийдуть північ Лівобережжя країни, на решті України переважно без опадів. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 °С, вдень +18…+23 °С.

П'ятниця, 2 червня

В Україні переважно без опадів, лише у західних областях вдень місцями пройдуть невеликі дощі у супроводі гроз. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, вдень +21…+26 °С.

Субота, 3 червня

Дощі очікуються у західних областях, вдень також у північних та центральних регіонах. Можливі окремі грози та шквалисте посилення вітру до 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +11…+16 °С, вдень +22…+27 °С.

Неділя, 4 червня

В Україні опадів не очікується, лише вдень у західній частині пройдуть грозові дощі. Вітер змінних напрямків, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +8…+13 °С, на півдні +12…+17 °С; вдень +22...+27 °С.

Останні три роки на планеті домінувала холодна течія Ла-Нінья, але зараз фахівці спостерігають суттєві зміни і чекають на розвиток теплої течії Ель-Ніньйо. Нагадаємо, яким буде літо 2023 за прогнозами синоптиків та чи чекати українцям на спекотні дні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Початок літа: синоптик дав прогноз погоди на тиждень 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.05.2023 1352
Еще материалы раздела «Суспільство»