Життя та Стиль
Суспільство
Рецепт курки по-марокканськи
Куряче м'ясо — продукт корисний та доступний. Спробуйте приготувати його у марокканському стилі.
Для приготування курки марокканською вам знадобиться не дуже багато часу і доведеться шукати екзотичні інгредієнти. Тому якщо всі традиційні способи запікання курки вже випробувані, можна спробувати щось нове. Пише ТСН.
Складові:
- частини курки на кістках зі шкірою (ніжки або стегна) — 12 шматків
- шкірка лимона — 30 г (в оригінальному рецепті використовують консервований, але підійде і свіжий)
- аніс — 2 зірочки
- червона цибуля — 2 шт.
- курячий бульйон — 1/2 літра
- зелені оливки без кісточок — 200 г
- оливкова олія — 3 столові ложки
- кориця — 2 палички
- мелений кмин — 1 ст. л.
- куркума мелена — 1 ст. л.
- 12 шматків курки зі шкірою та на кістках (наприклад, ніжки та стегна)
Приготування
У каструлі на середньому вогні обсмажте нарізану крупними часточками цибулю з корицею кмином і куркумою в оливковій олії протягом двох-трьох хвилин. Додайте до цибулі та спецій курку і обсмажте до золотистого кольору. Додайте лимон, аніс і бульйон, доведіть все до кипіння, накрийте кришкою і поставте в духовку, розігріту попередньо до 170-180 градусів, на 45 хвилин.
Після цього додайте зелені оливки, перемішайте, накрийте кришкою і знову поставте в духовку на 20 хвилин.
Готову страву рекомендується посипати свіжою зеленню перед подаванням на стіл.
Як гарнір підійде рис, овочі або будь-який вид крупи. Класичний гарнір для курки по-макрокканськи це звичайно кус-кус.