<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
31.05.2023 215

Електросамокат для міста: що треба знати покупцям у 2023 році

Засоби індивідуальної мобільності на електричній тязі вже давно б’ють усі рекорди продажів. Навіть досвідчені водії розуміють, що пересуватися містом зручніше і дешевше електросамокатом чи електромопедом, адже електроенергія коштує в рази дешевше ніж бензин та дизель. Але через збільшення кількості електротранспорту виникає необхідність врегулювання законодавства і ПДР. Саме це і сталося у 2023 році, коли президент підписав закон про електросамокати та інші види електротранспорту.

Отже, якщо вас зацікавили електросамокати, купити які в Україні можна на www.ctrs.com.ua, треба розібратися з деякими питаннями: 

- які зміни набрали чинності;
яких правил дорожнього руху повинні дотримуватися власники електросамокатів;
чи потрібно отримувати права та реєструвати засіб в поліції.

І, власне, як правильно вибрати електросамокат, щоб швидко та безпечно їздити на роботу.

Зміни в ПДР для власників електросамокатів

Згідно з новим законом, електротранспорт прирівняно до повноцінних транспортних засобів. Це потрібно було передовсім для поліції, адже тепер простіше оформлювати ДТП з участю водіїв моноколес та електросамокатів. Також поліція буде уважніше стежити за дотриманням ПДР. І якщо власник електросамоката їх порушує, на нього очікує адміністративна відповідальність у вигляді відчутних штрафів.

Зазначимо, що це стосуватиметься лише тих випадків, коли людина пересувається на електросамокаті автомобільними шляхами та міськими вулицями. Якщо ж купуєте самокат для дитини й вона буде кататися на подвір’ї, можна не переживати щодо нових змін до ПДР.

Отже, яких правил тепер повинні дотримуватися власники електросамокатів:

1. Пересування автомобільними шляхами – їздити дозволено у правій смузі якомога ближче до її краю;

2. На велосипедних доріжках максимально дозволена швидкість – не більше 20 км/год;

3. Новий закон не регулює пересування пішохідними зонами та тротуарами (можливо будуть прийняті додаткові нормативні акти), але “самокатник” на тротуарі повинен надавати перевагу пішоходам, а у разі наїзду чи травмування людини доведеться сплачувати штраф до 85 тисяч гривень;

4. Поки що нічого не сказано щодо отримання водійського посвідчення та реєстрації, тобто права отримувати не треба.

Знаючи, що українське законодавство прагнуть врегулювати під європейські норми, можна очікувати, що “самокатникам” доведеться купувати шоломи. Такі норми діють у Франції та деяких штатах США.

Вибираємо електросамокат: технічні характеристики

Якщо купуєте самокат, щоб їздити на роботу, ключову увагу треба приділити наступним моментам:

потужний двигун принаймні від 350 Вт для дорослої людини;
ємна батарея з запасом ходу від 30 кілометрів;
конструкція розрахована на навантаження, що відповідає вазі власника – 80-150 кг.

Окрема важлива характеристика – діаметр та тип коліс. Шини з литої гуми ідеально підходять для рівних поверхонь. Якщо ж ваш маршрут проходить через ділянки з поганою якістю асфальту, або іноді доводиться виїжджати на грунтові покриття, найкращий варіант – пневматичні шини діаметром від десяти дюймів.

6476e7083064c

Найпопулярніші бренди електросамокатів для подорожей містом у 2023 році:

1. Xiaomi Mi Scooter;

2. Ninebot;

3. YADEA – один з перших виробників електротранспорту у Китаї, що почав працювати ще на початку 2000-х;

4. Proove;

5. NAVEE.

Для дітей та підлітків електросамокати з найкращими характеристиками випускає Kingsong.

Оценка материала:

5.00 / 1
Електросамокат для міста: що треба знати покупцям у 2023 році 5.00 5 1
Прес-релізи / Товари та послуги
31.05.2023 215
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Як обрати біотуалет для інваліда Як обрати біотуалет для інваліда

    Після повної чи часткової втрати активності та можливості переміщатися самостійно, людина не може обслуговувати себе самостійно і тим більше ходити до туалету. Для вирішення такого завдання виробники пропонують стільці-туалети, крісла та біотуалет для інвалідів для дому.

  • 5 переваг Special Edition від Apple 5 переваг Special Edition від Apple

    Буквосполучення SE вже встигло стати називним. Apple позначає ним бюджетні гаджети, орієнтовані на користувачів з помірними вимогами до апаратного забезпечення. Наразі такий неймінг використовується не лише для смартфонів. «Спеціальне видання» також входить до складу сімейства розумних годинників Apple Watch.

  • Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов

    Романтический вечер - прекрасная возможность укрепить отношения и насладиться обществом друг друга. Если вы хотите устроить незабываемый романтический вечер на двоих, но не знаете, с чего начать, воспользуйтесь советами профессионалов из агентства по организации романтических событий.

  • Гідронасоси Гідронасоси

    Гідронасос є серцем гідравлічної системи, адже це ключовий компонент будь-якої гідравлічної системи, адже він відповідає за перетворення механічної енергії на енергію потоку рідини. Ця рідина, зазвичай гідравлічне масло, циркулює по системі, приводячи в дію гідравлічні циліндри, мотори та інші механізми.

  • Як урізноманітнити сніданок: топ-5 корисних сніданків Як урізноманітнити сніданок: топ-5 корисних сніданків

    Більшість експертів по здоровому харчуванню приділяють сніданку найважливішу роль. Він допомагає організму не тільки пробудитися, а і надає йому імпульс на відновлення сил після нічного сну. Правильний сніданок покращує роботу серцево-судинної, травної систем, запускає обмін речовин, постачає енергію на весь день. Близько третини дорослих людей регулярно пропускають сніданки, посилаючись на причину нестачі часу на приготування. Не треба нехтувати ранковим прийомом їжі - замовляйте доставку сніданків у Львові.