НОВИНИ ДНЯ: Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухнівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.06.2023 810

Синоптики розповіли, яким буде перший день літа

Погода в Україні на початку літа очікується мінлива і можуть бути неприємними сюрпризи для мешканців деяких областей у вигляді дощів і навіть гроз.

Яку погоду варто очікувати українцям у перший день літа – пише rbc.ua.

Місцями пройдуть дощі

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, 1 червня в Україні переважатиме суха погода із сонцем, білими хмарами та підвищеним атмосферним тиском.

Окремі дощі з грозами ймовірні лише у Карпатах, місцями у Запоріжжі та Донецькій області – ближче до Азовського моря.

"У Києві літо дебютує теплим комфортним повітрям, удень очікується до +25 +26 градусів. Без опадів", - розповіла Діденко у своєму Telegram-каналі.

Вона додала, що вже 2 червня в Україну прийде атмосферний фронт із дощами та грозами, які більш типові для травня. Негода спочатку захопить традиційно західні області країни.

Чекайте на похолодання

За словами синоптика Укргідрометцентру Наталі Птухи, разом із грозами та дощами в Україну прийде і похолодання. 2-3 червня Україною проходитиме атмосферний фронт, а за ним піде зниження температури.

"Тобто, 3 та 4 червня буде відчутно прохолодніше, ніж зараз", - розповіла синоптик у коментарі для "24 каналу ".

Де буде найтепліше

Згідно з прогнозом Українського гідрометцентру, найвищі температури 1 червня очікуються у південній частині та на заході країни.

У західних областях прогріється до +24 +26 градусів, на півдні до +26 +27 градусів. На решті території країни очікується від +21 до +25 градусів.

У Києві 1 червня вдень прогріється до +24 +26 градусів, нічна температура не перевищить +10 +12 градусів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптики розповіли, яким буде перший день літа 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.06.2023 810
Еще материалы раздела «Суспільство»