НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІвсі новини дня
Політика
Росія
04.06.2023 539

Губернатор "БНР" проігнорував заклик добровольців забрати полонених: що буде з окупантами

Всіх полонених, захоплених добровольцями, передадуть Україні для поповнення обмінного фонду.

10a4300033f5d6ab7135bfaebff75746_04.06.23

Добровольці РДК і Легіону "Свобода Росії" пропонували губернаторові Бєлгородської області В'ячеславу Гладкову, щоб він особисто забрав російських окупантів, яких вдалося захопити у полон під час операції на Бєлгородщині. Пише ТСН. 

Проте Гладков проігнорував цю пропозицію і не приїхав до місця, яке вказали добровольці. Натомість він висунув свої умови і висловив впевненість, що "фашисти" їх убили. Добровольці знову показали на відео, що всі полонені живі. І за кілька годин кількість обмінного фону збільшилася.

"Тільки що повернувся із Нової Таволжанки (де добровольці призначили місце зустрічі з Гладковим. – Ред.). Як ми і очікували, пан Гладков не вважав за потрібне і не знайшов мужності обміняти свій дорогоцінний час на життя і свободу, як він виразився "наших пацанів". Ось ті самі "ваші пацани", яких пн Гладков убив нашими руками у своєму відео. Як ви помітили, за час моєї відсутності ваших пацанів у нашому полоні стало набагато більше", – зазначив командир "Російського добровольчого корпусу" Денис Нікітін (Капустін).

Нікітін зауважив, що на відміну від Гладкова, власник ПВК "Вагнер" Пригожин був готовий піти на їхні умови.

"Ви, пане Гладков, більше умови нам не диктуєте. Раз губернатор не контролює ситуацію в регіоні, не знає, скільки у нього полонених, ми будемо спілкувати з тими, хто ухвалює рішення в Москві", – додав командир.

Тому всіх полонених передадуть Україні для поповнення обмінного фонду.

4 червня, російські добровольці заявили про те, що вони заходять до передмістя Шебекіно у Бєлгородській області РФ. Для підтвердження Легіон "Свобода Росії" показав нові відео боїв з армією РФ на території Бєлгородської області поблизу Шебекіно.

Тим часом у Мережі відео із розграбованими магазинами і квартирами у прикордонному Шебекіно.

Оценка материала:

5.00 / 2
Губернатор "БНР" проігнорував заклик добровольців забрати полонених: що буде з окупантами 5.00 5 2
Політика / Росія
04.06.2023 539
Еще материалы раздела «Росія»