<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
06.06.2023 81

Що потрібно знати про здоров'я суглобів

 

Суглоби змушені постійно витримувати високі навантаження. По суті вони працюють цілодобово, здійснюючи мільйони рухів. Ризики запалень, дегенеративних змін високі, ті чи інші проблеми із суглобами зустрічаються у 80% людей.

Найчастіше захворювання на відгуки лікарів – артрит. Це збірна назва комплексу запальних реакцій різної етіології. Раніше вважалося, що на артрити страждають люди віком від 60 років, але вже стало очевидно – патологія може турбувати і в молодому віці. Хвороба розвивається і натомість пошкодження суглобів, сильного переохолодження, фізичного перенапруження.

Реально оцінити стан здоров'я дозволить КТ суглобів. Дослідження проводиться на високоточному інноваційному обладнанні, що дає достовірні результати. Можна робити КТ одного суглоба чи кількох. За результатами діагностики лікар зможе оцінити стан тканин, поставити діагноз та дати прогнози щодо лікування. Також комп'ютерну томографію суглобів роблять контролю ефективності терапії.

Типи та небезпека артриту

Артрит супроводжується порушенням обміну речовин у внутрішньосуглобових утвореннях. Спочатку запускається запальна реакція, потім руйнується хрящ, патологічний процес зачіпає різні частини суглоба та прилеглі до нього тканини. Страждають на хрящ, синовіальна оболонка, суглобова капсула. Процес у запущеній формі негативно впливає стан серця, нирок, печінки. Принаймні прогресування артрит як викликає суглобові болі, а й негативно впливає працездатність, опорно-рухову систему.

Класифікація артритів ґрунтується на числі суглобів, яке порушено запальним процесом:

- Вражений один – можна говорити про моноартрит.

Торкаються п'ять і більше суглобів – діагностують поліартрит.

Залежно від форми перебігу захворювання може бути хронічним, підгострим, гострим. Гостра форма розвивається зненацька, швидко прогресує. Характер – гнійний, серозний, фіброзний. Коли артрит неухильно прогресує, з'явився давно, можна говорити про хронічний характер патології. Діагноз ставлять при характерних болях протягом трьох місяців і більше.

З огляду на причину появи артрит може бути травматичним, дистрофічним, запальним (або інфекційним). Тому КТ суглоба робити потрібно у разі характерних симптомів, після травм, навіть якщо нічого не турбує. Своєчасне грамотне лікування допоможе зберегти здоров'я.

Коли потрібна лікарська допомога?

Клінічна картина артриту та інших патологій суглобів залежить від ступеня захворювання, клінічного варіанту, але є й загальні неспецифічні ознаки, характерні для всіх основних форм. Пацієнти скаржаться на дискомфорт, відчуття скутості, біль. Вони можуть списувати неприємні відчуття на вік, втому та ігнорувати необхідність лікування. Найправильніше буде відразу записатися на КТ суглобів, пройти комплексну діагностику та проконсультуватися з фахівцем. На ранніх стадіях лікування дає найшвидші результати.

Якщо нічого не робити, патологія прогресує, біль посилюється, дискомфорт стає майже постійним, приєднується набряк. Можуть розвиватися еритеми, гіперемія, хрускіт. У запущеній формі артрит супроводжується шишками у уражених областях, потовщеннями, кривизною та серйозними порушеннями рухової функції.

Де пройти КТ у Києві

КТ суглобів за вигідною вартістю можна зробити в діагностичному центрі Lifescan. Він оснащений сучасним обладнанням, що гарантує індивідуальний підхід до кожного пацієнта. На даний момент є дві філії – у Солом'янському та Шевченківському районах.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що потрібно знати про здоров'я суглобів 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
06.06.2023 81
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Подарки и сувенирная продукция для компаний Подарки и сувенирная продукция для компаний
  • Як вибрати принт на блокнот Як вибрати принт на блокнот

    Блокнот, що має відповідний принт з брендом компанії, представляє собою один із видів друкованої поліграфічної продукції, що дуже розповсюджений. Він ідеально підходить для робочих та особистих записів, створення нотаток та нагадувань, стаючи важливим елементом іміджевої стратегії будь-якої оновленої компанії. Вироби з персоналізованим дизайном можна подарувати широкому колу осіб: колегам, керівництву, партнерам, постачальникам, клієнтам та іншим зацікавленим сторонам.

  • Ідеї для принтів на одязі Ідеї для принтів на одязі

    Идеи для принтов на одежде | Вдохновение для уникального стиля

  • Как долго потребуется для освоения английского языка Как долго потребуется для освоения английского языка

    Когда возникает желание погрузиться в изучение нового языка, часто возникает вопрос: сколько времени потребуется для его освоения? Можно ли овладеть им за несколько дней, недель или месяцев? Конечно, хочется верить, что эта цель доступна, ведь, как говорят, «главное − захотеть, и все получится». Однако давайте будем реалистами. Изучить язык за один день − это чистая фантазия. Реальным достижением будет освоение базовых приветственных выражений, ознакомление с алфавитом и основами произношения. За неделю можно рассчитывать на расширение словарного запаса благодаря изучению простых слов и фраз, а также освоение базовых грамматических правил. Через месяц вы уже сможете здороваться, представляться, составлять простые предложения и знать основные временные формы со всеми их нюансами.

  • Вода в офис, кулер для воды для дома Вода в офис, кулер для воды для дома

    Согласитесь, рабочий день у каждого начинается с кофе или чая с коллегами. Такой ритуал позволяет настроиться на продуктивное время, а также обсудить общие темы с единомышленниками. И как удобно, когда для приготовления любимого напитка не нужно ждать, пока закипит чайник. Ведь вежливое руководство, заботящееся о подчиненных, обязательно закажет воду в офис. Доставка воды – это единственный практичный способ обеспечения питьевой жидкостью не только сотрудников, но и домочадцев.