<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
13.06.2023 97

Як впливає геморой на якість життя та як з ним жити

Геморой - це захворювання, яке може значно вплинути на якість життя людини. Хоча воно не є небезпечним для життя, але має низку болючих симптомів, що впливають на самопочуття, роботу та побутові справи. У даній статті будуть розглянуті причини розвитку геморою, його симптоми та способи лікування, а також рекомендації з підтримки якості життя пацієнтів з гемороєм.

Причини розвитку геморою

Головною причиною розвитку геморою є підвищений тиск вен в області ануса і прямої кишки, що може бути спричинено:

● Недостатньою фізичною активністю та довгим сидінням;

● Неправильним харчуванням, включаючи недостатнє споживання волокон та надмірне споживання жирних та гострих їж;

● Вагітністю та народженням дитини;

● Генетичними чинниками та старінням.

Способи лікування геморою На щастя, на питання чи лікується геморой, у сучасної медицини є відповіді. Тож, якщо ви помітили у себе один з симптомів, слід негайно звернутися до фахівців за призначенням кваліфікованої медичної допомоги. На ранніх стадіях призначають симптоматичне лікування місцевими препаратами. Зазвичай розв'язуючи завдання, як зняти біль в задньому проході, лікар призначає засоби у вигляді мазі, гелю, свічок чи кремів, наприклад Реліф. Також застосовують ліки від геморою системного впливу для покращення кровообігу.

Взагалі, найкращим способом лікування геморою є зміна звичок у харчуванні та фізичній активності. Це є кращою профілактикою хвороби. Якщо симптоми стають дуже болючими та не зникають, може знадобитись хірургічне втручання або інвазійні процедури (наприклад, лазерна терапія).

Як покращити якість життя пацієнту з гемороєм

● Збільшення кількості волокон у дієті: включайте в їжу багато фруктів, овочів та зерен, які допоможуть підтримувати нормальну роботу кишківника та зменшувати тиск в області ануса.

● Підтримка фізичної активності: займайтеся активною діяльністю, такою як ходьба, плавання, йога тощо, щоб підтримувати нормальну роботу кровоносної системи.

● Використовуйте мазі та креми, які допоможуть зменшити біль та дискомфорт в області ануса.

● Уникайте напруження під час дефекації, не слід терпіти при позивах, після відвідування туалету вставайте повільно, не напружуючись.

● Підтримка гігієни: після кожного відвідування туалету обов'язково мийте область паху водою та мило і, якщо потрібно, використовуйте вологі серветки для очищення.

● Консультуйтеся з лікарем: якщо симптоми не зникають або стають дуже болючими, зверніться для повторної консультації та корекції лікування.

Узагальнюючи, геморой може значно вплинути на якість життя людини, проте зміна звичок у харчуванні, фізичній активності та правильна поведінка в туалеті можуть підтримувати нормальну роботу кишківника та зменшувати ризик ускладнення захворювання.

___________________

*Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Реєстраційні посвідчення МОЗ України: Реліф Адванс, супозиторії ректальні №12 стрип, UA/7089/01/01 від 25.07.2017 Реліф Адванс, мазь ректальна туба 28,4 г туба, UA/1953/01/01 від 02.10.2019 Реліф, мазь ректальна 28,4 г туба, UA/3173/01/01 від 22.07.2019, Реліф, супозиторїї ректальні № 12 стрип UA/3173/02/01 від 06.03.2018, Реліф ПРО, супозиторії ректальні №10 UA/10318/02/01 від 30.08.2019, Реліф Ультра, супозиторїї ректальні № 12 стрип UA/1954/01/01 від 12.08.2019, Реліф Про, крем ректальний 15г №1 UA/10318/01/01 від 30.08.2019

 

Література:

1. Damle А., Maykel J. Difficult Decisions in Colorectal Surgery, 2017. — 403 // CrossRef.

2. Mathew R., Chen L., Wong M. Hemorrhoids. — 2018 // CrossRef.

3. Чобей СМ. Використання біофлаваноїдів у комплексному лікуванні геморою. Науковий вісник Ужгородського університету 2015; 1 (51):173-177.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як впливає геморой на якість життя та як з ним жити 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
13.06.2023 97
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Як обрати біотуалет для інваліда Як обрати біотуалет для інваліда

    Після повної чи часткової втрати активності та можливості переміщатися самостійно, людина не може обслуговувати себе самостійно і тим більше ходити до туалету. Для вирішення такого завдання виробники пропонують стільці-туалети, крісла та біотуалет для інвалідів для дому.

  • 5 переваг Special Edition від Apple 5 переваг Special Edition від Apple

    Буквосполучення SE вже встигло стати називним. Apple позначає ним бюджетні гаджети, орієнтовані на користувачів з помірними вимогами до апаратного забезпечення. Наразі такий неймінг використовується не лише для смартфонів. «Спеціальне видання» також входить до складу сімейства розумних годинників Apple Watch.

  • Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов

    Романтический вечер - прекрасная возможность укрепить отношения и насладиться обществом друг друга. Если вы хотите устроить незабываемый романтический вечер на двоих, но не знаете, с чего начать, воспользуйтесь советами профессионалов из агентства по организации романтических событий.

  • Гідронасоси Гідронасоси

    Гідронасос є серцем гідравлічної системи, адже це ключовий компонент будь-якої гідравлічної системи, адже він відповідає за перетворення механічної енергії на енергію потоку рідини. Ця рідина, зазвичай гідравлічне масло, циркулює по системі, приводячи в дію гідравлічні циліндри, мотори та інші механізми.

  • Як урізноманітнити сніданок: топ-5 корисних сніданків Як урізноманітнити сніданок: топ-5 корисних сніданків

    Більшість експертів по здоровому харчуванню приділяють сніданку найважливішу роль. Він допомагає організму не тільки пробудитися, а і надає йому імпульс на відновлення сил після нічного сну. Правильний сніданок покращує роботу серцево-судинної, травної систем, запускає обмін речовин, постачає енергію на весь день. Близько третини дорослих людей регулярно пропускають сніданки, посилаючись на причину нестачі часу на приготування. Не треба нехтувати ранковим прийомом їжі - замовляйте доставку сніданків у Львові.