<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики попереджають про заморозки  Газові війни. Як РФ виманила в України кораблі, літаки та ракети і звідки космічні "борги"  У Міноборони назвали шість видів доплат для українських військових  Дощі минуть, але прохолода лишиться: якою буде погода в Україні 8 травня  РФ припинила використовувати Кримський міст для постачання зброї на фронт, - The Independent  Сі Цзіньпін повідомив, за якої умови підтримає мирну конференцію щодо України  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.06.2023 502

Синоптик здивував прогнозом погоди для України: сильна спека, місцями град

Західні області до того ж чекає сильний перепад температури

Червень вже дивував українців то різкими похолоданнями, то потопами. Кінець місяця теж обіцяє бути цікавим, — у більшості областей очікується сильна спека та дощі, подекуди навіть можуть бути грози та град. Пише "Телеграф". 

Такий прогноз ексклюзивно для "Телеграфу" дав кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, з 22-23 числа у низці областей розпочалися невеликі дощі, — як видно за картами Укргідрометцентру, вони спочатку накриють західні та північні області України. Однак 24 числа опади очікуються вже практично на всій території країни, при цьому місцями можуть пройти справжні зливи разом із грозами та градом.

Водночас, каже Кібальчич, температура повітря очікується досить високою, — у найтепліших, центральних та південних областях України повітря може прогрітися до 33-35 градусів Цельсія.

Проте західні області чекає невелике температурне "потрясіння". Згідно з прогнозами, 23 червня максимальна температура там буде вище 30 градусів, тоді як 24 числа там різко похолодає і денна температура буде вже в середньому на рівні 20-22 градусів.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, коли влітку 2023 року українцям варто чекати на справжню спеку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Синоптик здивував прогнозом погоди для України: сильна спека, місцями град 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.06.2023 502
Еще материалы раздела «Суспільство»