<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
01.07.2023 389

Митрополиту УПЦ МП Павлу продовжили домашній арешт

Солом'янський суд Києва продовжив запобіжний захід для колишнього намісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла. Його залишили під домашнім арештом.

1___7443_650x410_01.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Суспільне".

Митрополиту УПЦ Московського патріархату Павлу продовжили цілодобовий домашній арешт ще на два місяці - до 31 серпня.

Варто зазначити, вчора у мережі повідомили, що митрополит Павло Лебідь порушив домашній арешт. Він приїхав до Києво-Печерської лаври поспілкуватися з парафіянами.

Справа колишнього намісника Лаври

Нагадаємо, на початку квітня СБУ оголосила підозру митрополиту УПЦ МП Павлу у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі (ст. 161 ККУ) та виправданні збройної агресії РФ (ст. 436-2 ККУ).

Того ж дня суд у Києві обрав митрополиту запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Пізніше адвокати митрополита подали апеляцію, зазначаючи, що звинувачення є безпідставними. Проте суд відхилив апеляційну скаргу, а Павла залишили під домашнім арештом.

Оценка материала:

5.00 / 1
Митрополиту УПЦ МП Павлу продовжили домашній арешт 5.00 5 1
Політика / Україна
01.07.2023 389
Еще материалы раздела «Україна»