Життя та Стиль
Суспільство
Рецепт фокача — італійського хліба з розмарином, часником та пармезаном
Це дуже простий рецепт, який до снаги навіть тим, хто не дуже впевнено почувається під час роботи з дріжджовим тістом.
Фокача — чудове додавання до будь-якої страви. Він також може бути самостійною закускою і особливо популярним буде на літньому пікніку. Пише ТСН.
Складники:
- тепла вода – 3/4 склянки
- цукор – 3/4 ч. л.
- дріжджі, що швидко ростуть – 1 1/2 ч. л.
- борошно – 1 3/4 склянки
- сіль – 1/2 ч. л.
- оливкова олія – 4 ст л
- пармезан – 1 столова ложка
- часниковий порошок – 1 ч. л.
- розмарин – 1 ст. л.
Для оббризкування та посипання додатково за бажанням:
- оливкова олія
- морська сіль
- додатковий сир пармезан
Приготування
Розігрійте духовку до 90 градусів. Змастіть чавунну сковороду 1 столовою ложкою оливкової олії, відставте убік.
Змішайте воду, цукор та дріжджі в чаші міксера з насадкою для тіста. Дайте опарі постояти кілька хвилин, поки вона не стане пінистою.
Додайте борошно, сіль і 1 столову ложку оливкової олії. Мішайте тісто, поки воно не почне відставати від країв і не сформує липку кулю. Якщо не тягне з боків, додайте ще трохи борошна (по столовій ложці).
Злегка присипте руки борошном і сформуйте з тіста кулю. Покладіть у сковороду і розподіліть, щоб покрити всю сковороду.
Вимкніть духовку та помістіть туди сковороду в духовку на 20 хвилин, щоб тісто піднялося. Вийміть сковороду з духовки та збільшіть її температуру до 200 градусів.
Тим часом змішайте 2 ст оливкової олії, пармезан, часниковий порошок і розмарин.
Змастіть сумішшю верх хліба. Кінчиками пальців зробіть поглиблення поверх тіста.
Помістіть назад у духовку та запікайте протягом 20 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.
Подавайте з краплею оливкової олії, морською сіллю та сиром пармезан для начинки, якщо це необхідно.