НОВИНИ ДНЯ: "Не знаю, чи буде це мирно": Байден попередив про можливі наміри Трампа, якщо йому “не сподобається” результат виборів у США  Синоптики дали прогноз на 6 жовтня в Україні: де чекати зливи  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києві  Дніпро та Запоріжжя: експерт назвав нові загрози для прифронтових міствсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
11.07.2023 132

Атипове видалення зуба: як відбувається

Видалення зуба – це значний психологічний стрес. А якщо виявляється, що видалення буде атиповим, навіть не хочеться розпитувати, що це означає. Ось чому варто дізнатися заздалегідь, та підготувати себе до можливого більш клопіткого ходу операції.  

Zyb_10.07.23

Було б добре, якби зуби могли служити все життя. Здавалося б, на це вони й розраховані, якщо заміть втраченої корінної одиниці не виростає нова. Та спосіб життя, спадковість і екологія значно впливають на стан здоров’я в цілому, і в певний час доводиться записуватися до хірурга-стоматолога на видалення зубів.

Частіше за все, проблеми виникають із зубами мудрості. Якщо вони прорізалися, прослужили декілька років та почали руйнуватися – це цілком нормальна ситуація. А от якщо ви ясно відчуваєте їх у щелепі, але вони не з’являються над поверхнею ясен, якщо вони чинять тиск на сусідній зуб і викликають головний біль – це привід замислитися про екстракцію ретинованого (тобто, не прорізаного) зуба. Це і буде операція - атипове видалення зуба.

Zyb_1_10.07.23_1

Що таке атипове видалення зуба?

Коли зуб неправильно розташований у щелепі (не на своєму місці, під кутом чи з ледь прорізаною коронкою) – він називається дистопованим. Якщо «вісімка» взагалі не прорізалась, але спричинює постійний переймоподібний дискомфорт – це ретинована одиниця. Через неї пацієнт живе в постійному очікуванні: або болю, або того, що зуб, врешті, поріжеться. Та відбувається це досить рідко, і може супроводжуватися набряком, підвищенням температури, руйнуванням сусіднього зуба і навіть появою флюсу та запалення.

Зважаючи на положення зубної одиниці, її екстракцію називають атиповою. Операція передбачає більш уважний розгляд рентгенографії пацієнта, планування, виділення більшого часу на прийом. Саме тому для видалення варто звертатися до кваліфікованого та досвідченого фахівця й до респектабельної клініки. Навряд чи це випадок, коли варто економити, та ознайомитися з ринковими цінами на втручання, все ж, важливо, щоб планувати свій бюджет.

Як може проходити атипове видалення зуба?

Знайомство хірурга з пацієнтом, візуальний огляд ротової порожнини та ознайомлення з аналізами, включаючи рентгенографію – це підготовчий етап операції. Саме в цей час розробляється план екстракції вашої «вісімки», і завдяки лікарю ви вже приблизно знатимете, чого чекати у вашому індивідуальному випадку.

Далі хірург робить ін’єкцію анестетика. Важливо попередньо провести алергопроби на конкретний препарат, щоб уникнути ускладнень. Після «заморожування» місця операції втручання починається.

Під час видалення стоматолог може використовувати не лише щипці, а й скальпель для розсікання десни, а також бормашину для розділення зуба на кілька фрагментів. Після видалення кожного з них лікар чекає появи захисного згустку в лунці. Після цього на лунку можуть бути накладені шви, що самостійно розсмоктуються приблизно за тиждень.

Після завершення роботи фахівець рекомендує кількаденну дієту без гарячого й твердого, а також підказує, коли краще випити знеболювальне при відходженні анестезії. Сама операція триває від 40 до 60 хвилин, а їсти та пити після неї не можна протягом 2-3 годин.

Насправді, атипове видалення – це зовсім не страшно, якщо ви відчуваєте впевнені руки фахівця, якому змогли довіритися. Звертайтеся до «Стоматології Осадчого», щоб якомога скоріше познайомитися зі своїм надійним хірургом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Атипове видалення зуба: як відбувається 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
11.07.2023 132
Еще материалы раздела «Товари та послуги»